să nu faci ce face psd-ul
Marcel Ciolacu

Șoc, ședințe fulger și groază în PSD!

O ședință fulger este anunțată de curând. Aceasta va avea loc în biroul președintelui interimar PSD, Marcel Ciolacu. Acesta i-a convocat de urgență pe liderii PSD, pentru a discuta despre subiectul moțiunii de cenzură, se pare. După ce aceștia nu au catadicsit să apară în Ședința Birourilor Permanente din Senat, din motive necunoscute, însă care, potrivit unor păreri și surse, ar avea legătură cu numărul insuficient de votanți ai moțiunii de cenzură. Cu toate că acum o zi, aceștia se lăudau cum c-ar fi având numărul necesar, amenințând guvernul Orban cu demiterea. Ședința Birourilor Permanente din Senat va fi reluată la o dată ulterioară.

Citește și: PNL acuză PSD că ar da bir cu fugiții

Orban își dorește alegeri anticipate prin OUG

În ciuda celor din PSD și UDMR, Ludovic Orban a declarat de curând cum că intenționează să facă tot posibilul pentru a da o ordonanță de urgență care să transforme alegerile anticipate în realitate.

Citește și: Firea vrea cu orice preț ca PSD să demită PNL, prin moțiune de cenzură

„Există un astfel de proiect, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă a existat această discuţie şi a rezultat necesitatea reglementării situaţiei în care se ajunge la alegerile parlamentare anticipate. La ora actuală, în legislaţia din România nu există o reglementare precisă privitoare la anticipate. Se ştie clar că există prevederi constituţionale care stabilesc termenul maxim de organizare a alegerilor anticipate din momentul dizolvării Parlamentului, este de 90 de zile. Ca atare, este necesară o adaptare a legislaţiei pentru a avea prevederi concrete în cazul alegerilor anticipate”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și: PSD-iștii care nu votează moțiunea riscă excluderea

Chiar și așa, PSD își dorește ca vorul moțiunii de cenzură să se desfășoare miercuri, la orele 12:00. Dacă va fi așa, rămâne de văzut!

#News