Revista americană Rolling Stone a dat publicității lista celor mai buni 200 de cântăreţi din lume

Michael Jackson lipsește din Top 50

Revista americană Rolling Stone a publicat lista celor mai buni 200 de cântăreţi din lume, din care lipsește Michael Jackson din Top 50, Taylor Swift fiind mai bine clasată ca Aguilera şi Barbra Streisand, Céline Dion fiind omisă,  lucru care a stârnit indignarea internauţilor. Pe mulţi internauţi, clasamentul „celor 200 cei mai buni cântăreţi din toate timpurile”, publicat duminică de Rolling Stone, i-a indignat. „L-au retrogradat pe Michael Jackson pe locul 86?! Şi Céline Dion nu apare deloc?!”, a întrebat pe Twitter actriţa Yvette Nicole Brown, star în serialul „Community”., potrivit g4media.ro.

Dacă Top 10 pare să-i mulţumească pe cititori, deoarce sunt incluși Otis Redding, Beyoncé, Ray Charles, Mariah Carey, Whitney Houston şi, pe primul loc, Aretha Franklin, aproape tot restul clasamentului este de neînţeles.

Site-ul australian New notează că nici Judy Garland, Madonna sau Cher, la fel ca Céline Dion, nu apar.  Diva din Quebec, în vârstă de 54 de ani, a vândut 250 de milioane de albume, cele două rezidenţe ale ei din Las Vegas generând 681 de milioane de dolari. Absenţa cântăreţei canadiane este cea care stârneşte cea mai mare indignare. „O crimă împotriva umanităţii”, „Există Rosalía şi un tip de la BTS, dar nu Céline Dion”, „Simplă ei absenţă este suficientă pentru a discredita tot clasamentul”, sunt câteva dintre mesajele de pe reţelele de socializare. Aceste absenţe, însă, îşi găsesc explicaţia în criteriile de selecţie ale Rolling Stone. Revista americană s-a justificat prin faptul că acest clasament a fost făcut de redacţie şi principalii lor colaboratori şi a anticipat criticile: „Înainte de a trece prin acest clasament (şi a-l comenta), ţineţi cont că este lista celor mai mari cântăreţi, nu a celor mai mari voci. Talentul este impresionant, dar geniul este transcendent”. „În majoritatea cazurilor, ceea ce a contat pentru noi a fost originalitatea artistului, influenţa, profunzimea catalogului şi amploarea moştenirii muzicale”, adaugă publicaţia.

Investiții record în Sectorul 5 pentru școli, străzi și spații verzi