România, în pragul declarării epidemiei de gripă

În ultima săptămână au fost confirmate aproape 2.700 de cazuri

 România este la un pas de epidemia de gripă, în ultima săptămână fiind confirmate aproape 2.700 de cazuri. De 3 săptămâni este o creștere alarmantă a infecțiilor respiratorii, camerele de gardă ale spitalelor  fiind tot mai aglomerate, 10% dintre cei care ajung acolo internandu-se. Iar temperaturile ridicate sunt element care favorizează activitatea virusurilor, potrivit digi24.ro.

„În spitalul nostru, secția de copii e plină, infecții respiratorii, virus gripal și numărul de adulți cu gripă și forme severe e în creștere, la fel și numărul celor cu Covid. Secția cu Covid e ocupată complet, iar numărul de cazuri de gripă ne pune în dificultate. Sunt multe, inclusiv cazuri de ATI.”, a declarat  Simin Florescu, managerul Spitalului Victor Babeș:



În ultima săptămână au fost peste 140 de mii de infecțîi respiratorii, cele mai multe din ultimele 7 sezoane. Adrian Marinescu, director medical Institutul Matei Balș, a declarat că atunci când există schimbări bruște de temperatură, organismul se adaptează mult mai greu și atunci e clar un factor, și nu în sensul bun.” Aceste infecții, și mai ales posibilitatea de a apărea mai multe complicațîi”, a declarat Adrian Marinescu.

 Nu numai spitalele sunt pline de pacienți cu infecții respiratorii, cabinetele medicilor de familie devenind mici camere de gardă.

Potrivit Valeriei Herdea, medic de familie, copiii, din păcate nu au fost foarte bine protejați și au intrat în colectivități bolnavi. „Noi am avut un număr de prezentări de 2,3 ori mai mare decât de obicei la cabinete, ar trebui să vedem 24, am ajuns la 60,70 ceea ce a însemnat o mică cameră de gardă, 80% au fost viroze.”, a declarat aceasta.

 Medicii îi sfătuiesc pe oameni să se vaccineze împotriva gripei, dar vaccinul se găsește destul de greu. Până acum, în România s-au imunizat 1,4 milioane de persoane din categoria de risc.

Investiții record în Sectorul 5 pentru școli, străzi și spații verzi