Trafic crescut la ieşirea din România, prin Vama Nădlac II

În ultimele 24 de ore pe aici au ieşit peste 40.000 de persoane.

Peste 40.000 de persoane au ieşit din ţară, în ultimele 24 de ore, doar prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, unde traficul a crescut astfel de şapte ori comparativ cu o zi obişnuită,  timpul de aşteptare pentru verificarea documentelor fiind de cel puţin o oră, în condiţiile în care sunt deschise opt artere pentru autoturisme, potrivit stiripesurse.ro.

 Miercuri la prânz, la Nădlac II se aştepta minim 60 de minute, în condiţiile în care sunt deschise opt artere pentru autoturisme, faţă de două – trei artere în zilele cu trafic obişnuit. La Nădlac I, Turnu şi Vărşand, în schimb, se aştepta doar 10 – 20 de minute

.Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă, a declarat că românii care lucrează în străinătate şi au venit în ţară de sărbători se întorc în aceste zile la locurile de muncă din diferite ţări europene. „În timp ce într-o zi obişnuită ies din ţară prin Nădlac II, în medie, 5.500 de persoane, în ultimele 24 de ore pe aici au ieşit peste 40.000. S-au luat măsuri pentru fluidizarea traficului, fiind suplimentat personalul planificat pentru control iar numărul arterelor de ieşire pentru autoturisme este maxim permis de infrastructura punctului. Menţionăm că în următoarele zile ne aşteptăm ca această aglomeraţie să se menţină pe sensul de ieşire din ţară”, a declarat Andrei Dincă. El le recomandă şoferilor care pleacă la drum spre vestul Europei să consulte aplicaţia „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră Române, unde sunt precizaţi timpii de aşteptare din punctele de trecere a frontierei cu Ungaria.

A murit ultimul astronaut supraviețuitor al misiunii Apollo 7