Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru a anunțat că situația alocațiilor este în grafic, acestea urmând să ajungă la timp la copii. Într-o postare pe Facebook, ministrul a precizat că social-democrații chiar își doreau un eșec din acest punct de vedere.

„Alocațiile mărite (prima etapă) vor fi plătite fără nicio zi de întârziere. Cupoanele sunt gata, transferurile sunt făcute. La alocații, plățile se fac, mai întâi, pe carduri. Începând cu data de 8 pentru că în primele zile ale lunii autoritățile locale au de transmis o serie de informații”, a scris ministrul pe Facebook.

Alocațiile mărite (prima etapă) vor fi plătite fără nicio zi de întârziere. Cupoanele sunt gata, transferurile sunt…

Publicată de Violeta Alexandru pe Miercuri, 2 septembrie 2020

Ultimele verificări, totul e în grafic.

Ministrul Muncii consideră că pentru social-democrați și o singură zi de întârziere i-ar fi bucurat pe aceștia.

„Las PSD fără un subiect (întârzieri la plata pensiilor și a alocațiilor mărite) din care spera să mai câștige niște puncte în alegeri. Așa gândesc ei, cei din PSD – s-ar fi bucurat să nu reușim să ne încadrăm în termen cu toate procedurile necesare, de la rectificare până la prima plată. Indiferent de impactul asupra oamenilor, ei s-ar fi bucurat dacă aș fi întârziat o zi. Cea mai bună armă împotriva PSDului căruia nu-i place munca: să ne vedem de treabă. Să avem încredere că se poate. Până la urmă, îi facem să nu mai conteze”, a mai scris Violeta Alexandru.

Reamintim că de la 1 septembrie alocațiile de stat pentru copii au crescut cu 10%, chiar dacă legea prevedea dublarea acestora. Decizia de dublare a fost luată înainte de pandemia de coronavirus, astfel că statul nu mai putea să susțină majorarea inițială.

Cea mai recentă mărire a alocației a fost în luna mai 2019, de la 84 de lei la 150 de lei. În ultimii 10 ani, alocațiile copiilor au crescut de la 42 (ianuarie 2009) la 84 de lei (iunie 2015).

Citește și: Parlamentul a votat dublarea alocațiilor. Cîțu: „Cei care au votat ar putea să doneze din venituri”

#News