Președintele Iohannis a afirmat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă că, în cazul apariției unui vaccin anti-Covid, e bine să fie vaccinați copiii, dar a precizat, totodată, că „nu trebuie îngrădit dreptul copiilor la educație, dacă părinții nu vor vaccinarea copiilor”.

Ministru Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat marți că România va primi 4% la sută din vaccinurile anti-Covid pe care le va contracta Uniunea Europeană.

„Ar fi excelent să avem un vaccin împotriva Covid-19. Atunci se va repune întrebarea dacă vaccinarea trebuie să fie obligatorie sau nu. Dacă putem condiţiona mersul la şcoală de vaccinare trebuie analizat atent. E bine să fie vaccinaţi copiii, dar nu trebuie îngrădit dreptul la învăţătură dacă părinţii nu vor vaccinarea copiilor, chiar de la apariția acestuia”, a afirmat şeful statului, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Conferință de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Conferință de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 2 septembrie 2020

Dezinfectie profundă după alegeri

Cum alegerilor locale au loc la numai două săptămâni de la începutul anului școlar, se ridică problema legată de modul în care se va desfășura atât pregătirea secțiilor de votare (majoritare în școli), cât mai ales, dezinfecția de după. Pentru aceste activități urmând ca școala să fie închisă o vreme.

„Sunt de acord că trebuie să se găsească soluţiile cele mai bune pentru o dezinfecţie după ziua alegerilor. Activitatea în școli este puternic afectată de aceste alegeri, fiindcă amenajarea secțiilor de votare nu se poate face peste noapte.

Cel puțin o zi sau două înainte de vot școala va trebui să fie disponibilă pentru instalarea secțiilor de votare, iar după ziua votului este foarte clar că va fi nevoie de o perioadă pentru a face o dezinfecție profundă și aceste lucruri trebuie rezolvate, după părerea mea, foarte urgent de guvern și de responsabilii din autorități”, a precizat șeful statului în aceeași conferință de presă.

În acest context, ne întrebăm de ce nu a fost gândită începerea anului școlar după alegeri, eventual de la 1 octombrie.

Citește și: Nelu Tătaru: „1.290.000 de doze, o prima tranșă, în ianuarie”

#News