O adolescentă din Neamț a murit după ce a consumat un drog de tip cristal

Trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile pentru deținere și trafic de droguri

O fată de 16 ani din Neamț a murit, luni, după ce a consumat un drog de tip cristal. În urma cercetărilor, trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile pentru deținere și trafic de droguri, a comunicat DIICOT. Tânăra consumase drogul chiar acasă la unul dintre cei 3 suspecți, potrivit digi24.ro.

În urma examenului necroptic, s-a stabilit că decesul adolescentei  s-a produs ca urmare a intoxicației cu un drog de tip cristal.

„La 31.07.2023, urmare a consumului unui drog de mare risc având ca substanță activă catinona, a fost înregistrat decesul unei persoane vătămate minore (16 ani). Din probatoriului administrat a rezultat faptul că victima a consumat drogul de mare risc împreună cu unul dintre inculpați, la domiciliul acestuia”, se arată în comunicatul DIICOT.
Imediat după moartea tinerei, polițiștii au extins ancheta, afland  cine erau cei care îi vânduseră drogul.”În cursul urmăririi penale, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț au prins în flagrant alți doi inculpați, care dețineau asupra lor diferite cantități de droguri, stabilindu-se că au comercializat și drogul de tip cristal, consumat de minoră și considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicației care a condus la decesul acesteia”, transmite DIICOT. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat  peste 300 grame de canabis, cântare și grindere și mai multe obiecte purtând urme de substanță 3-CMC. Marți, cei trei tineri au fost reținuți pentru 24 de ore,  o zi mai târziu fiind arestați preventiv pentru trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

Un bărbat a călătorit cu trenul în sate pentru a fura cabluri electrice din case