Surpriză de proporții în fotbalul spaniol – cel mai galonat jucător al echipei FC Barcelona, din toate timpurile, argentinianul Lionel Messi, a anunțat că a oprit negocierile de prelungire a contractului cu echipa sa, înțelegere care expiră în 2021. Messi este supărat că au avut loc scurgeri de informații, din cadrul clubului, care îl fac responsabil de mai multe evenimente neplăcute din vestiarul Barcelonei. Și vorbim aici de concedierea antrenorului Ernesto Valverde, din ianuarie 2020. În plus, se pare că Messi ar fi frustrat de calitatea generală a echipei, arată un raport al radioului spaniol Cadena Ser.

Într-un interviu acordat cotidianului Deportivo Mundo, în luna februarie a acestui an, Messi recunoaște că echipa lui nu este suficient de bună, pentru a câștiga Liga Campionilor în acest an. El a continuat cu ieșirile surprinzătoare, iar în aprilie a criticat și Consiliul de Administrație, care a apelat la unii jucători să accepte reducerea financiară a contractelor, cu prilejul pandemiei de coronavirus.

Lionel Messi, care a împlinit 33 de ani, a avut o carieră de excepție la Barcelona –  a câștigat Balonul de aur de 6 ori și a marcat golul cu numărul 700, din CV-ul său. Cu Barcelona, Messi a mai câștigat 10 titluri ale naționale, 6 Cupe ale Regelui, 9 Supercupe ale Spaniei, 4 Cupe ale Campionilor, 3 Supercupe ale Europei. Și ne oprim, pentru că lista premiilor speciale individuale este una lungă și repetabilă.

Probabil că Messi va pleca de la Barcelona, însă trebuie să recunoaștem că și lui îi va fi greu să se integreze într-un alt grup de fotbaliști. În ceea ce privește echipa catalană, cred că va respira mai ușurată, după plecarea starului său – nu va mai fi nimeni să pună presiune pe vestiar și conducere, iar fotbaliștii vor fi mai descătușați în teren. Va fi, totuși, un impediment, în realizarea acestei despărțiri – suporterii nu vor accepta această plecare, iar conducerea clubului nu poate renunța la aceștia, ei sunt cei care umplu Stadionul Camp Nou și fac acea atmosferă incendiară!

Hashtag News