Roman Abramovici
Roman Abramovici. Sursa foto: G4 media

Patronul clubului de fotbal englez Chelsea Londra, Roman Abramovici, a anunțat că va vinde clubul. El a luat decizia după sancțiunile occidentale impuse împotriva Rusiei și oligarhilor ruși. De asemenea, în Parlamentul britanic s-a luat în discuție posibilitatea impunerii de sancțiuni și împotriva lui Roman Abramovici.

Abramovici a declarat, într-un comunicat postat pe site-ul clubului de fotbal, că „decizia a fost incredibil de dificilă”.

„Am luat mereu decizii ținând cont de interesele clubului. În actuala situație, am decis, prin urmare, să vând clubul. Cred că acest lucru este în interesul clubului, fanilor, angajaților, dar și sponsorilor și partenerilor.

Vânzarea nu se va face rapid, dar va urma procedurile legale. Nu voi cere plătirea împrumuturilor”, a spus Roman Abramovici.

Miliardarul a spus că nu va cere restituirea împrumutului de 1,5 miliarde de lire sterline pe care l-a făcut către club. Oligarhul a anunțat că va dona profitul către ”victimele războiului din Ucraina”. El a folosit termenul ”război”, deși guvernul Rusiei nu acceptă oficial că există un război.

”E nevoie urgentă de fonduri pentru nevoile imediate ale victimelor”, a spus miliardarul rus într-un comunicat de presă.

Roman Abramovici a cedat administrarea Chelsea către fundația sa caritabilă, după invazia rusească în Ucraina. Miliardarul elvețian Hansjorg Wyss a declarat pentru un ziar local că i s-a oferit posibilitatea să cumpere clubul londonez de fotbal.

Miliardarul elvețian Hansjorg Wyss a declarat că Roman Abramovici dorea să „scape rapid de Chelsea”, după ce posibilitatea unor sancțiuni împotriva oligarhului a fost ridicată în Parlamentul de la Londra. Premierul Boris Johnson a fost criticat de opoziția laburistă pentru faptul că guvernul britanic nu a impus încă sancțiuni împotriva lui Abramovici.

Roman Abramovici, în vârstă de 55 de ani, ar avea legături strânse cu Vladimir Putin, dar oligarhul rus neagă acest lucru. Roman Abramovici a cumpărat clubul de fotbal Chelsea în 2003.

Campionul mondial de box, ucraineanul Oleksandr Usyk vrea să lupte împotriva Rusiei