Pinguinii de la Grădina Zoologică din Kansas City au mers recent într-o excursie la Muzeul de Artă Nelson-Atkins. Nu, nu este o glumă, și nici o știre falsă nu este.

Ideea inedită de a aduce pinguini în vizită la muzeu a început ca o glumă de 1 aprilie. Un mic plan și un videoclip care să ne facă să zâmbim.

În data de 1 aprilie, directorul muzeului, Julián Zugazagoitia a bătut palma cu  Randy Wisthoff, directorul Zoo din Kansas City.

Pare atipică o legătură între o grădină zoologică și un muzeu, și totuși nu este. Nu este, pentru că inițiativele amuzante sau experimentele în care nimeni nu e rănit se pot întâmpla, chiar și în condiții de izolare. Scenariul e simplu, e unic și e amuzant: un muzeu interzis pentru oameni, dar deschis pentru pinguini.

Izolarea din cauză de coronavirus a adus schimbări majore pentru fiecare dintre noi. Hobby-uri amânate, vizite amânate și o casă care ne-a devenit și timp liber, și loc de muncă.

În absența oamenilor din muzeu, câțiva pinguini au decis să viziteze Nelson-Atkins și nu, nu le-a păsat că este închis.

Directorul muzeului, Julián Zugazagoitia, a declarat pentru Insider că, inițial, a presupus că vizitatorii săi de pinguini vor fi fascinați de tablourile lui Monet. Crini relaxanți și multă natură:

”Motivul pentru care am vrut să expunem pinguinii la ”Nuferii” lui Monet, pe lângă faptul că este unul dintre tablourile noastre preferate, este că este atât de calmant și liniștitor”, a spus el. ”Ne-am gândit că vor reacționa la calmitatea tabloului, dar păreau să se rătăcească și să nu se oprească în special asupra aceluia”.

Pretențioșii turiști au analizat cu atenție fiecare tablou, s-au bucurat de încăperile calde și, mai ales, de pereții roșii. Nu știu despre alții, dar mă gândesc serios că nu e mare diferență între mine și un pinguin. Și cred că mulți apreciază culorile, arta și, mai ales, liniștea. Dar și pereții roșii.

”Nu știu dacă pinguinii recunosc figurile umane și se uitau la acestea, deoarece le place să interacționeze cu oamenii. Au avut reacții umane, asemenea vizitatorilor noștri care se rătăcesc prin camere și se uită puțin aici și puțin acolo”, a spus Zugazagoitia.

”Grădina zoologică și muzeul de artă sunt două destinații separate, nu le vezi în aceeași zi. Dar am reunit natura și arta și a fost o surpriză fantastică. În plus, pinguinii erau atât de drăguți. A fost doar o zi uimitoare”, a adăugat directorul muzeului.

Citește și: Rămânem fără păduri, dar ne mândrim cu ele

#News

Foto