Dacian Cioloș / Foto: Facebook

Liderul Plus, Dacian Cioloș a vorbit, la rându-i, despre decizia CCR de a nota ca neconstituțională propunerea de lege ce ar fi dat frâu liber prelungirii mandatelor aleșilor locali. Aceste este de părere că ne aflăm într-o situație dificilă, nefiind timp pentru a rezolva, efectiv, situația, astfel încât să se poată găsi în timp util o dată pentru alegerile locale. În același context a zis, mai pe față, mai cu subînțeles, că PNL ar gestiona necorespuzător situația, la PSD-ul ar face ce știe să facă PSD-ul cel mai bine: să saboteze.

Dacian Cioloș: „Pe de-o parte, PNL, care nu reușește să gestioneze procesele legislative, iar pe cealaltă parte avem PSD”

„E a doua oară în această criză când România rămâne complet descoperită. Prima dată a rămas fără cadru legislativ necesar stării de urgență, iar acum rămâne fără aparat administrativ funcțional la nivel local. Pe de-o parte, PNL, care nu reușește să gestioneze procesele legislative, iar pe cealaltă parte avem PSD, care manevrează instituții în scopuri politice. Ambele partide se comportă iresponsabil în raport cu interesul cetățeanului și cu procesele democratice. Guvernul a adoptat o ordonanță de prelungire a mandatelor aleșilor locali, iar Parlamentul a validat-o prin lege. Ambele au fost respinse astăzi de Curtea Constituțională. Mai avem puține zile până când legea de prelungire a mandatelor trebuie să intre în vigoare. Cel puțin cinci zile sunt necesare pentru respectarea procedurilor constituționale, dacă legea se adoptă cu procedura de urgență: două zile pentru a putea fi contestată la CCR și încă trei pentru a intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. Vă mai rămâne puțin timp pentru a o dezbate și vota”, a adăugat liderul Plus, Dacian Cioloș.

Citește și: Ciolacu, supărat pe CCR, lovește în PNL

#News