Oktoberfest, anulat și în acest an din cauza pandemiei

Aceasta este a doua ediție a tradiționalului festival al berii pusă pe „hold”

Dacă anul trecut au fost anulate sau amânate o serie de evenimente culturale sau sportive, din cauza pandemiei, iar fiecare a părut să înțeleagă aceste aspecte, în principal din punct de vedere medical, în acest an altele sunt puse încă pe „hold”, factorul decisiv fiind cel economic, ce vine după cel sanitar. Astfel, pentru al doilea an, Oktobfest – festivalul berii și al cârnaților nemțești ce aduna milioane de vizitatori, printre care și mulți turiști din afara Germaniei – a fost anulat.

Premierul landului Bavaria, Markus Soeder, a declarat în faţa jurnaliştilor că a fost nevoit să anuleze încă o dată astfel de evenimente, precum Oktoberfest, în 2021, deoarece ele necesită ample angajamente financiare, iar riscurile sanitare sunt prea mari, ţinând cont de incertitudinile ce marchează evoluţia pandemiei de coronavirus. „De asemenea, în clasicele săli dedicate festivalului berii, măsuri precum distanţarea socială şi purtarea măştilor sanitare nu pot fi implementate”, a adăugat Markus Soeder, citat de Reuters.

Germania a vaccinat până în prezent împotriva Covid peste 28% din populaţia sa. În contextul în care campania de vaccinare a accelerat, iar numărul infectărilor a scăzut în ultima perioadă, autorităţile locale speră că restricţiile antiepidemice, adoptate în noiembrie 2020 şi înăsprite săptămâna trecută, ar putea fi anulate în viitorul apropiat.

Ediţia din acest an a festivalului Oktoberfest era programată în perioada 18 septembrie – 3 octombrie.

Citește și: Oktoberfest pe timp de pandemie