Cristian Diaconescu, probabil următorul lider PMP

Acesta ar fi dorit inclusiv de liberali, pentru a ocupa funcția de Avocat al Poporului

Numele lui Cristian Diaconescu este cel vehiculat pentru ocuparea funcției de viitor lider al PMP (Partidului Mișcarea Populară). Dacă în urma rezultatelor „dezastru” de la alegerile parlamentare, Eugen Tomac alegerea să facă un pas în spate, în semn de recunoaște a înfrângerii zdrobitoare, locul trebuia să fie, totuși, ocupat de cineva.

Într-o primă instanță „popularii” nu prea s-au putut hotărî între Cristian Diaconescu și Mihail Neamțu, ce-i drept. Însă ulterior, cel din urmă pare să fi renunțat la „întrecere”, astfel că Diaconescu s-a trezit brusc alergând de unul singur în maratonul funcțiilor de conducere. Să sperăm totuși că nu va ajunge pe locul doi, conform zicalei neaoșe românești.

„În acest moment, Partidul Mișcarea Populară are nevoie de o conducere legitimă, decisă prin Congres, care urmează să ia deciziile corespunzătoare mandatului unei formațiuni conservatoare, care își va continua calea europeană. Ne vom menține principiile și valorile, în care credem cu tărie.

Intrăm într-o perioadă de consolidare, de recalibrare, fără a însemna nici măcar o clipă de abandonare. Alianțele politice înseamnă angajament, care presupune decizii luate în comun, dacă acestea sunt necesare.

Eu am convingerea că, acum, PMP are ocazia de a desăvârși politicile sale creștin-democrate, de susținere a valorilor fundamentale. Avem un drum lung înainte.”, a declarat Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu, favorit inclusiv pentru a ocupa funcția de Avocat al Poporului

Nu este un secret faptul că atât PNL, cât și USR PLUS nu o mai vor pe Renate Weber în fruntea instituției Avocatului Poporului. În plus, relatează Newsweek.ro, Cristian Diaconescu ar fi intrat inclusiv în grațiile liberalilor care, potrivit publicației citate anterior, ar fi dorit pentru a o înlocui pe Weber. Avocat de profesie, Diaconescu, ar reprezenta alegerea numărul doi, după ce inițial postul i-ar fi fost propus lui Augustin Zegrean, însă acesta a refuzat.

Diaconescu a fost ministru al Justiției (2004), ministru de Externe de mai multe ori (2008-2009 și în 2012), ulterior devenind consilier prezidențial și șef al Cancelariei Președintelui României (până în aprilie 2014).

Citește și: Eugen Tomac și-a dat demisia de la șefia PMP