Jackie Chan a purtat torța olimpică pe Marele Zid Chinezesc

Jocurile Olimpice de la Beijing vor avea loc în perioada 4-20 februarie 2022.

Peste 1.000 de persoane au început de miercuri să poarte torța olimpică prin mai multe regiuni unde vor avea loc întrecerile, înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing, vineri seara, pe Stadionul Olimpic.

Printre cei careu au purtat flacăra olimpică s-a numărat și cunoscutul actor Jackie Chan, în vârstă de 67 de ani. Acesta a declarat reporterilor prezenți că este pentru a doua oară când face acest lucru, afirmând că flacăra trebuie să aducă iubire și pace în lume.

Pandemia de COVID-19 a dus la schimbări în procesul de calificare la JO

 „M-am trezit la 04.00 dimineaţa. Este a patra mea Olimpiadă. Sunt foarte fericit. Mi-e şi frig. Sunt foarte mândru să port flacăra pentru a doua oară. Flacăra aduce lumii iubire şi pace, iar ştafeta oferă oportunitatea ca un număr mai mare de oameni să poată descoperi cultura chineză graţie Marelui Zid”, a precizat Jackie Chan, potrivit Libertatea.ro.

Cunoscutul actor chinez, sub numele său adevărat de Chen Gangsheng,  a purtat torța olimpică și la Jocurile Olimpice de vară de la Beijing din 2008. De asemenea, printre cei care au purtat torța, joi dimineață, la -11 grade, de-a lungul secțiunii Badaling a Marelui Zid Chinezesc s-au numărut doi medaliați cu aur olimpic la tenis de masă și taekwando.

Reamintim că orașul Beijing este cel mai mare oraș-gazdă al Jocurilor Olimpice de iarnă, recordul fiind stabilit în 2010 de orașul Vancouver. De asemenea, vor fi primele jocuri de iarnă, din 1984 încoace, organizate într-un stat comunist. Bugetul organizării Jocurilor Olimpice se ridică la aproape 4 miliarde de dolari.

La începutul anului trecut, Beijingul a anunțat că locurile unde se vor desfășura competițiile se vor baza în întregime pe energie regenerabilă.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 va avea loc pe Stadionul Național din Beijing, cunoscut și sub numele de Cuibul Păsării,  în seara de 4 februarie.  De asemenea, la JO au fost incluse 109 evenimente sportive la 15 discipline din 7 sporturi.

Din capuza pandemiei de COVID-19, aceasta va fi a doua olimpiadă la rând care se va desfășura fără public.

Jocurile Olimpice de iarnă, în pericol din cauza Omicron