Dan Nica „face ordine” în gândurile Ursulei von der Leyen

„Solicităm Comisiei să se asigure că producătorii farmaceutici îşi îndeplinesc angajamentele”, a declarat europarlamentarul PSD, în cadrul unui schimb de replici cu Ursula von der Leyen

Europarlamentarul PSD, Dan Nica, cel care stăpânește din umbră orașul Galați de peste 20 ani, a lansat un atac destul de acid la adresa preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, notează Mediafax.

Astfel, în cursul zilei de ieri, Nica i-a cerut preşedintei Comisiei Europene autonomie strategică de producție, cu scopul vaccinării a peste 70% din populației Uniunii Europene, punctând pe stimularea producției și pe reglementarea programului de livrare al vaccinurilor, destinat producătorilor. În egală măsură, europarlamentarul social democrat a subliniat și discrepanța de preț dintre vaccinuri, insinuând că ar fi vorba despre o altă metodă de profit, pe socoteala cetățenilor. „Orice întârziere în vaccinare sporeşte riscul mutaţiilor”, a mai spus Nica.

„Este inacceptabilă disputa actuală privind livrarea vaccinurilor. În ciuda bunelor intenţii, Comisia Europeană se confruntă cu tensiuni inutile, tocmai acum, când predictibilitatea este mai importantă. Solicităm Comisiei să se asigure că producătorii farmaceutici îşi îndeplinesc angajamentele, în condiţiile în care au primit tot sprijinul de care aveau nevoie pentru a dezvolta şi a produce vaccinul.”, a adăugat Dan Nica.

Dan Nica, totodată, înțelegător

Și pentru că vorbim despre Uniunea Europeană, nu despre Republica Socialistă, Dan Nica a declarat că de înțeles, înțelege cum stau lucrurile atunci când vorbim despre clauzele contractelor cu firmele producătoare de vaccinuri, însă cere mai multă colaborare între statele membre, astfel încât banii europeni să nu fie cheltuiți în scopuri neproductive.

„Înţelegem, totodată, că unele clauze contractuale sunt confidenţiale, dar consider că Parlamentul European şi statele membre ar fi trebuit să fie consultate. La urma urmei, pentru aceste contracte au fost plătiţi bani europeni”, a mai declarat europarlamentarul PSD, Dan Nica.

Citește și: Cu dosarul Microsoft rezolvat, Dan Nica obține acord pentru programul de cercetare Orizont Europa