Ciolacu își vrea legea înapoi. Premierul Cîțu, văzut ca „vânzător de țară”

„În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobat un proiect de lege foarte mult aşteptat, în special, de partea puternică a economiei, de economia privată”, a declarat premierul Cîțu, astăzi, în ședința de Guvern

Marcel Ciolacu reacționează, după ce Guvernul a adoptat un proiect de lege prin care se abrogă prevederile Legii 173/2020, referitoare la interzicerea, pentru doi ani, a vânzării participaţiilor deţinute de stat la companii, potrivit premierului Florin Cîţu. Supărarea cea mai mare a liderului social democrat este, probabil, nișată pe faptul că respectivul proiect este copilul din fașă al PSD.

Marcel Ciolacu, scos din fire: „Cîțu – vânzătorul României!”

Astfel, Marcel Ciolacu este de părere că nicio altă țară nu și-ar fi vândut companiile strategice pe prețuri mici, „de nimic”, atunci când economia s-a aflat la pământ.

„Abrogarea legii PSD prin care interziceam vânzarea companiilor românești în plină criză este cea mai mare crimă economică! Ne vom opune în Parlament acestei aberații! Și, dacă va fi nevoie, vom protesta și în stradă, alături de toți românii care se opun devalizării celor mai valoroase active ale statului”, scrie Ciolacu.

Rămâne de văzut dacă supărarea liderului PSD, Marcel Ciolacu, are legătură cu spiritul civic și cu bunele intenții îndreptate către țară, ori această răscoală se bazează doar pe lezarea mândriei de social democrat, pus în situația în care să-și vadă proiectul de lege aruncat la coșul de gunoi, printr-o abrogare instrumentată de premierul liberal, cel atipatizat de toată opoziția politică a momentului.

„În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobat un proiect de lege foarte mult aşteptat, în special, de partea puternică a economiei, de economia privată, proiect de lege care, atunci când a apărut, a creat foarte multă rumoare şi neîncredere în România, proiect de lege care a fost aprobat de opoziţia de atunci, o lege care a fost aprobată atunci în Parlamentul României, proiectul de lege de acum abrogă acea lege care suspenda un lucru firesc pentru o economie de piaţă, dreptul companiilor din România, celor unde statul este acţionar majoritar, să acceseze fonduri din sectorul privat, să fie capitalizate cu fonduri din sectorul privat”, a declarat premierul Florin Cîțu, după ședința de Guvern de miercuri, potrivit B1TV.

Citește și: Ciolacu: „Administrativ, Președintele și miniștrii săi habar n-au ce înseamnă administrație locală”