Citirea moțiunii de cenzură, astăzi în Parlament, după cum au declarat încă de vineri surse oficiale. Sesiunea parlamentară va începe astăzi, în jurul orelor 13:00 și va avea pe ordinea de zi discutarea celebrei și arhidiscutatei moțiuni de cenzură, în urma căreia se urmărește picajul guvernului condus de către Ludovic Orban.

Citește și: Orban se chinuie să facă curățenie după PSD

Se întâmplă asta în condițiile în care situația din Senat este una sensibilă, în acest moment, dat fiind faptul că CCR s-a pronunțat împotriva lui Teodor Melșcanu, astfel că ar trebui ales un nou președinte al Senatului. Se anunță o zi plină și ocupată!

”În temeiul prevederilor articolului 66 alineatele (1) şi (3) din Constituţia României, republicată, precum şi ale articolului 83 din Regulamentul Senatului, republicat, se convoacă Senatul României în prima sesiune ordinară a anului 2020, în ziua de luni, 3 februarie 2020”, se arată într-un comunicat de presă rmarca MEDIAFAX.

Citește și: Olguța așteaptă sprijin din partea parlamentarilor PNL pentru moțiunea de cenzură

Dacă în primă instanță se vor reuni la orele 13:00 doar senatorii, cu ocazia desfășurării Biroului Permanent, ulterior, la orele 16:00, se vor alătura și grupurile parlamentare, cu o ședință în plen.

Citirea moțiunii de cenzură, astăzi în Parlament, pe mesele aleșilor

Cu toate că probleme sunt multe, iată că vedeta zilei de astăzi rămâne moțiunea de cenzură, denumită în text ca „Guvernul Orban/PNL- privatizarea democrației românești”, pe care PSD și-o dorește cu atâta ardoare. Reamintim că principalul motiv pentru care PSD s-a hotărât să atace guvernul Orban, îl reprezintă decizia celui din urmă menționat, de a lupta pentru înfăptuirea alegerilor locale în două tururi, decizie contestată de PSD, întrucât, după cum se arată, nu le este favorabilă.

Sub umbrela respectării principiilor democratice, atât PSD, cât și PNL acuză guvernul condus de Ludovic Orban de lipsă de principii democratice.

#News