Percheziții la zeci de persoane suspectate că au înscenat accidente rutiere pentru a încasa banii din asigurări

 30 de persoane, din județul Bihor, ar fi creat un mecanism de fraudare a societăților de asigurări, prin înscenarea unor evenimente rutiere. 

Polițiștii și procurorii bihoreni fac marți 24 de percheziții la 30 de persoane suspectate de fraudarea unor companii de asigurări. Acestea sunt bănuite că ar fi produs accidente rutiere în mod intenționat pentru a obține despăgubiri de la firmele de asigurări. Astfel, ar fi fost produse 21 de accidente în urma cărora au fost deschise 23 de dosare de daună, la cinci societăți de asigurări. Până în prezent, în cadrul respectivelor dosare de daună, asiguratorii au plătit 657.895 de lei, prejudiciul total urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor, potrivit g4media.ro.

 Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2022, 30 de persoane, din județul Bihor, cu vârste cuprinse între 19 și 58 de ani, ar fi creat un mecanism de fraudare a societăților de asigurări, prin înscenarea unor evenimente rutiere. 

24 dintre persoane sunt bănuite că, sub coordonarea celorlalte șase persoane cercetate de polițiștii de investigare a criminalității economice în acest caz, ar fi produs, în mod intenționat, evenimente rutiere, în scopul obținerii de despăgubiri de la asiguratori.

„În cursul acestei dimineți, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, desfășoară 24 de percheziții domiciliare, în județul Bihor, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, înșelăciune privind asigurările, fals material în înscrisuri oficiale, fals informatic și fals în declarații. Activitățile se desfășoară împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, de la Serviciul de Ordine Publică, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, de la Poliția Municipiului Oradea și de la Poliția Municipiului Marghita, alături de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.   Astfel, ar fi fost produse 21 de evenimente rutiere, în urma cărora au fost deschise 23 de dosare de daună, la cinci societăți de asigurări. Până în prezent, în cadrul respectivelor dosare de daună, asiguratorii au plătit 657.895 de lei, prejudiciul total urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor. La finalizarea perchezițiilor, vor fi puse în executare 30 de mandate de aducere, emise pe numele celor 30 de persoane. Acestea vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în vederea audierii, urmând să fie dispuse măsuri legale”, a comunicat IPJ Bihor.

Locuitorii unui oraș vor primi câte o pizza gratuită

v