Percheziții la primăria unei comune din județul Călărași și la domiciliul primarului, într-un dosar de delapidare

Cinci persoane sunt suspectate că şi-au însuşit peste 3 milioane de euro din gestiunea unei societăți.

Poliţiştii fac miercuri 14 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Călăraşi şi Ilfov, într-un dosar de delapidare în care cinci persoane sunt suspectate că şi-au însuşit peste 3 milioane de euro din gestiunea unei firme, potrivit g4media.ro.

Descinderile au loc inclusiv la Primăria comunei Nicolae Bălcescu din Călărași și la domiciliul primarului Landor Moșteanu (PNL)

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pun în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Călărași și Ilfov, la sediul unei instituții publice, la locuințele persoanelor și la sediile/punctele de lucru ale societăților comerciale implicate în activitatea infracțională.

Este vorba despre o cauză în care se efectuează cercetări pentru delapidare, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave

 În același timp, sunt puse în aplicare 5 mandate de aducere, emise pe numele bănuiților, ce vor fi conduși la sediul unității de poliție, în vederea aducerii la cunoștință a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și audierii acestora, pentru clarificarea situației de fapt. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2018 – 2022, cele 5 persoane şi-ar fi însuşit din gestiunea unei societăți comerciale 15.520.918 lei, peste 3 milioane de euro, fără ca aceștia să fie folosiți în realizarea obiectului de activitate al societăţii sau reprezentând plăţi aferente unor operațiuni comerciale care nu s-ar fi derulat în realitate. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliție Române. Echipele participante la operaţiune sunt constituite din ofițeri și agenți de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalității Economice, sprijiniți de Institutul Național de Criminalistică și Serviciul pentru Intervenţii și Acţiuni Speciale.

Restricții de trafic pe DN1, în județul Prahova