Traian Basescu

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, totodată candidat la Primăria Generală a Capitalei, își dorește ca toate scandalurile electorale din ultima perioadă să înceteze, întrucât astfel de evenimente nu fac decât rău, în contextul în care toată Europa este cu ochii pe noi. Astfel, Băsescu subliniază necesitatea încheierii acestor scandaluri cu privire la renumărarea voturilor, aici fiind nevoie de cooperativitatea televiziunilor care promoveazp astfel de scandaluri.

Băsescu: „Pot să le înţeleg la mine, dar nu le pot înţelege la Argeş, la Călăraşi şi în multe locuri”

„De pe televiziuni se preia în toată Europea ştirea cu suspiunile de fraudă la alegeri. E ultimul lucru de care avem nevoie acum. Aş închide controversele prin renumărare.

Pot să le înţeleg la mine, dar nu le pot înţelege la Argeş, la Călăraşi şi în multe locuri. E clar că ceva este în neregulă în procesul de numărare. Ceva este în neregulă în procesul de transfer al datelor din procesele verbale în sistemul informatic. Sunt destul de multe judeţe cu votul alterat, în sensul de introducere în sistemul AEP. (…)

Probabil că acele tablete vor trebui mânuite de ofiţeri STS. Numai că nu are STS-ul atâţia ofiţeri. Ar trebui o structură absolut neutră sau un sistem de introducere a datelor care să fie un automatism”, a spus Traian Băsescu, invitat la Digi24.

Citește și: Ciolacu nu vrea alegeri parlamentare, din pricina COVID-ului

#News