Ioana Constantin PMP

Secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, nu se împacă cu ideea că partidul din care face parte nu a fost invitat la negocierile dintre PNL și USR-PLUS, alianță care se autodefinește ca fiind de „centru-dreapta modern”, noțiune pe care mărturisește că nu o înțelege. Mai mult, Ioana Constantin susține că Nicușor Dan, candidatul la Primăria Generală susținut de PNL, USR și PLUS, este sabotat chiar de cei care i-au promis susținere în alegerile locale din această toamnă.

„Eu nu știu ce înseamnă dreapta modernă, eu sunt un om de dreapta și din punct de vedere economic, și din punct de vedere al valorilor creștine. Aceasta (PNL USR-LUS – n.r.) nu este o alianță a dreptei. Un partid ca USR, o alianță ca USR-PLUS nu înseamnă dreapta! Nici ei nu se revendică drept partid de dreapta. E un lucru pe care îl știe și electoratul. Nu e rău să fii de stânga sau de dreapta, dar acesta este un adevăr.

Nu am cum să înțeleg și nici oamenii n-au cum să înțeleagă ce înseamnă dreapta modernă, când aduci acolo niște partide de stânga, așa cum sunt USR-PLUS. Repet, nu e nimic rău în asta, dar hai să nu spunem că e dreapta modernă”, a declarat secretarul general al PMP, la un post de televiziune.

Ioana Constantin a argumentat și de ce crede că Nicușor Dan va fi mai degrabă sabotat de PN și USR-PLUS în campania electorală.

„Nu e deloc o surpriză că USR-PLUS face un sabotaj la adresa candidaturii lui Nicușor Dan, pentru că ceea ce noi vedem acum este un puternic sabotaj la adresa candidaturii lui Nicușor Dan. Cronologic, și eu nu obosesc niciodată să spun adevărul, lucrurile stau în felul următor. Primii care l-au adus pe Nicușor Dan la această masă, a unei alianțe sau a unei unități la nivelul Bucureștiului, suntem noi, cei de la PMP.

Eugen Tomac, președintele partidului, președintele Traian Băsescu au fost cei care au încurajat și au militat foarte mult pentru ca Nicușor Dan să fie la această masă și să fie candidat unic în Capitală. După ce Nicușor Dan a fost așezat la această masă, USR-PLUS au devenit, așa, o comisie mare de integritate și de moralitate, care a spus că nu își doresc anumiți candidați, că PMP nu are ce să caute la masa negocierilor.

Hai să vedem cum stăm cu moralitatea în USR. Vlad Voiculescu de la PLUS. Dânsul a fost votat de Dragnea să fie ministru. De asemenea, a fost în același guvern împreună cu domnul Dâncu. Nu mai spun că, recent, USR, da, domnul Barna, a votat pentru ca socrul lui Victor Ponta să fie la Curtea de Conturi. Deci nu știu cam despre ce moralitate putem discuta. Concluzia scurtă pentru bucureșteni este că USR sabotează candidatura lui Nicușor Dan”, a mai spus Ioana Constantin.

Secretarul general adjunct al Partidului Mișcarea Populară s-a transformat într-un oponent nemilos față de reprezentanții USR și PLUS, după ce Dan Barna a impus aliaților de la PNL excluderea PMP din orice negociere privind listele comune pentru alegerile locale programate în 27 septembrie.

Citește și: Medicul Adina Alberts denunță ipocrizia lui Clotilde Armand: „Sfidează patologicul!”

HashtagNews.ro