Marcel Ciolacu / Foto: Facebook

Gestul președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, de a dizolva filiala Ilfov a Partidului Social Democrat, nu a trecut neobservată. Atitudinea liderului social-democraților a fost lăudat de ambasadorul român al Statelor Unite ale Americii la București, Adrian Zuckerman. Scandalul din ultima vreme în care este implicată organizația de Ilfov, despre care se spune că ar fi condusă din umbră de clanurile de interlopi din Capitală l-a determinat pe Marcel Ciolacu să ceară dizolvarea filialei și numirea unei noi conduceri interimare.

„Vreau să menționez curajul președintelui PSD, Marcel Ciolacu, de a recunoaște că una dintre organizațiile PSD a fost infiltrată de infractori și de a dizolva acea organizație. Îl încurajez să continue să înlăture persoanele corupte din PSD. România nu poate reveni la corupția din ultimii câțiva ani”, a spus Zuckerman, în cadrul unui eveniment al Consiliului din România al Ligii Navale a Statelor Unite.

Ancheta internă a fost declanșată de o postare pe Facebook a primarului Petre Iacob din Popești-Leordeni, exclus din PSD la finalul lunii iunie.

„A sosit momentul pentru clarificări: este adevărat! – PSD astăzi este condus în Ilfov de clanurile interlope ale Capitalei. Din disperarea de a nu pierde puterea din mână, oamenii politici din Partidul Social Democrat au acceptat pentru început interlopii în viața politică, oferindu-le susținere în funcții înalte, iar astăzi nu-i mai poți deosebi unii de alții, interlopii devenind oameni politici și oamenii politici devenind interlopi”, a scris Petre Iacob pe rețeaua de socializare.

La jumătatea acestei săptămâni, în cadrul ședinței Comitetului Executiv Național al social-democraților Biroul Permanent al PSD Ilfov a fost dizolvat, iar președinte interimar al organizației fost numit Viorel Iordache.

Citește și: PSD Ilfov va fi dizolvat

HashtagNews.ro