Trupe militare americane

Cel mai mare contingent de militari american din Europa va fi relocat, iar o parte dintre soldați ar putea ajunge chiar în România, a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman. Conform diplomatului cu origini românești, țara noastră va găzdui un număr substanțial de trupe americane, suplimentare trupelor permanente de la Baza Aeriană Mihail Kogalniceanu din Constanța. Relocarea militarilor americani din Germania în România face parte din politica strategică de apărare a Statelor Unite.

„Prețuim foarte mult parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite, precum și importanța Alianței NATO. Suntem mândri să fim prezenți în regiunea Mării Negre ca parte a angajamentului nostru pentru pace, securitate și prosperitate în regiune și nu numai. Sunt sigur că mulți dintre voi ați auzit recent că România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare.

România este aliat cheie în această politică strategică. Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influență malignă. România este unul dintre pilonii și partenerii vitali din strategia de apărare a Statelor Unite și a NATO. România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea și securitatea granițelor sale”, a afirmat Zuckerman ambasadorul SUA în România.

Mark T. Esper, șeful Pentagonului, a confirmat recent planurile administrației Trump de a retrage aproape 12.000 de militari americani din Germania. O parte din trupe se vor întoarce în Statele Unite, iar celelalte vor fi relocate în alte zone din Europa. În prezent parteneriatul militar strategic dintre România și SUA constă în găzduirea a aproape 1.000 de soldați americani și a amplasamentului sistemului Aegis Ashore la Deveselu, un element cheie al sistemului de apărare al Europei. 

Citește și: Marcel Ciolacu, lăudat de ambasadorul român al SUA la București

HashtagNews.ro