Orban / Firea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea acuză Guvernul, în recentul scandal cu privire la acordarea de măști de protecție populației defavorizare. În opinia edilului Gabriela Firea, Guvernul ar da dovadă de dublu standard, blocând licitații întreprinse de administrația locală pe care a aceasta o conduce, în timp ce, în paralel, s-ar înființa firme „pârghie”, cu scopul profitului imediat.

„Rușinos! Nu sunt capabili să asigure măștile de protecție promise populației și găsesc țapi ispășitori! Premierul insistă să acopere incompetența guvernului în mai multe privințe dar și în cea a achiziției măștilor de protecție promise populației, aruncând pisică în curtea altora! Este a două oară când afirmă la televizor că firmă care a contestat licitația pentru măști este “abonata la contracte cu Primăria Capitalei”.

Prima oară am tăcut, crezând că e dezinformat! Dar văd că persistă în eroare!

Da, este abonata această firmă la Primăria Capitalei, dar nu la contracte, ci la contestații!

Și nouă ne-au blocat nenumărate licitații pentru achiziția unor produse și/sau servicii extrem de importante pentru bucureșteni.

Am spus de nenumărate ori public despre pericolul contestatarilor de profesie, care vor doar să obțină un profit din acțiunea de contestare! Nu îi interesează licitația în șine! Ei nu produc nimic!

Ei sunt băieți și fete deștepte și dau “consultanță”.

Dar nu a interesat pe nimeni! Acum i se întâmplă guvernului!

Dacă vrea, premierul poate pune capăt acțiunii acestor firme înființate doar pentru a câștiga bani din șicane! Dacă vrea! Are și informațiile și uneltele necesare!

Dar este clar că nu se vrea!

Mai bine aruncă vina către altcineva!

Dacă premierul insistă cu aceste insinuări murdare la adresă mea, și a colegilor mei de la Primărie, o să-l ajut public să rezolve problemă spinoasă, indicându-i public persoană din anturajul sau care ar putea contacta direct și amical acționarii acestei firme, transmițându-le că nu este corect și moral ce fac!

Da, da, cineva din primul inel de prieteni ai premierului!

Hoții strigă hoții!”, scria Gabriela Firea pe Facebook.

La rândul său, invitat la B1TV în cursul serii trecute, premierul Ludovic Orban a declarat că fondul de rezervă ar fi pregătit să suporte achiziția măștilor destinate populației. De altfel, potrivit premierului, o procedură de achiziție ar fi fost deja derulată, firma câștigătoare urmând să livreze măștile la un termen stabilit, în schimbul unei sume de 0.68 lei/mască.

„Am alocat din fondul de rezervă al Guvernului, peste bugetul Ministerului Sănătăţii, suma necesară pentru a putea achiziţiona aceste măşti. S-a derulat o procedură de achiziţie, s-a declarat câştigătoare o firmă care a venit cu măşti cu 0,68 de lei, cu termen de livrare stabilit. A existat o firmă, căreia am să îi dau numele, Best Achiziţii SRL, un abonat al reţelei Primăriei Capitalei, care a contestat. Felul în care contestă mie îmi arată că, de fapt, încearcă să împiedice finalizarea contractului, astfel încât să nu se distribuie măştile. Nu poţi să îmi ataci în ultima zi a termenului legal în care se stabileşte câştigătorul contractului. După aceea, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor dă soluţie, respinge contestaţia şi mai aşteaptă până la capătul celor 10 zile, parcă sunt, termenul limită în care urma să se încheie contractul şi îmi atacă în instanţă, la Curtea de Apel”, spunea premierul Orban, în cursul serii trecute.

Citește și: Nicușor Dan a comis-o chiar în ziua lansării candidaturii la Primăria Capitalei

#News