Ponta îl execută pe Vanghelie pentru 80.000 de Euro

Fostul premier a precizat că acești bani „vor ajunge la cineva care chiar are nevoie și merită”

Victor Ponta a câștigat procesul cu Marian Vanghelie, după ce judecătorii Tribunalului București au decis că fostul primar al Sectorului 5 trebuie să îi plătească acestuia despăgubiri de 80.000 de Euro, pentru o declarație făcută la o emisiune TV, potrivit căreia fostul premier ar fi luat bani de la afaceriști.  

„Admite cererea. Obligă pârâtul să achite reclamantului suma de 80000 Euro cu titlu de despăgubiri civile pentru prejudiciul moral produs. Obligă pârâtul să publice pe cheltuiala sa într-un ziar de larg tiraj naţional hotărârea pronunţată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti-Secţia a V-a civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei în data de 1 iulie 2021”, se arată în minuta instanței.

Ponta va dona banii

Într-o postare făcută pe Facebook, Victor Ponta s-a declarat bucuros că i s-a făcut dreptate, mai mult, a precizat că banii vor ajunge acolo unde este nevoie, la copiii abandonați.

„Mă bucur că în România încă se poate face dreptate – și că sunt judecători care, aplicând legea, nu se tem să îi pună la punct pe cei care cred că tupeul, banii și agresivitatea rezolvă totul în țara noastră”, a scris Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a făcut și un anunț public, potrivi căruia va executa sentința instanței, prin toate mijloacele legale. „Voi dona toți banii astfel obtinuți 80.000 de Euro de la Marian Vanghelie către asociațiile și fundațiile care se ocupă de copiii abandonați”, a mai scris fostul premier, care a adăugat că „va fi prima dată când banii lui Vanghelie vor ajunge la cineva care chiar are nevoie și merită!”

Marian Vanghelie a fost condamnat, la jumătatea lunii mai, la 11 ani și 8 luni cu executare, pentru fapte de corupție, suma aflată în discuție fiind de aproximativ 30 milioane de Euro, dar a făcut apel la Curtea de Apel. Procesul a fost început în iulie 2015, când fostul edil a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru 26 de infracțiuni de corupție (nouă infracțiuni de luare de mită, nouă pentru abuz în serviciu, respetiv șapte pentru spălare de bani), alături de Laura Ciocan, directorul de atunci al Economat Sector 5 SRL (acuzată de complicitate la luare de mită și spălare de bani).

Citește și: Vanghelie are o latură masochistă: ”Dacă vreți să mă bateți, băteți-mă!”