C. P. Tăriceanu

Încă de ieri aflam că Tăriceanu nu se declară a fi de acord cu relansarea economică trâmbițată ieri de către cei de la PNL. Mai mult decât atât, acesta este de părere că ceea ce se întâmplă acum nu ar fi neaparat pentru binele românilor, ci mai de grabă o formă ascunsă de pre-campanie electorală.

„Era cât pe ce să spun, în deschidere, că PNL a furat startul campaniei electorale, dar aş fi spus un mare neadevăr, pentru că, de fapt, de când a venit la guvernare PNL este DOAR în campanie electorală. Rar mi-a fost dat să văd un guvern care bagă totul în claxon şi aproape nimic în motor. Dar aşa o fi noua generaţie a pnl-iştilor! Lupii tineri, cum îşi zic ei! Despre program nu e mare lucru de spus pentru că nu vorbim despre niciun fel de program de relansare economică, ci de un program electoral pe care PNL îl anunţă înainte de termenul campaniei electorale”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, astăzi, pe Facebook.

În aceeași postare, Tăriceanu amintește de faptul că liberalii nu au avut inventivitatea de a veni cu un plan propriu, copiind „fără rușine” un plan creat acum ceva vreme de gașca lui din ALDE, cea care, la momentul respectiv, se considera satelitul suprem al PSD, Tăriceanu fiind mereu de-a dreapta „tatălui” Dragnea.

„O varză de Bruxelles în care au copiat, fără ruşine şi fără ghilimele, idei ale altor partide, inclusiv mult hulitul Fond de Investiţii al guvernului PSD-ALDE. O lungă înşiruire de proiecte de infrastructură pe care guvernele ultimilor 30 de ani şi le-au trecut de la unii la alţii. O lungă listă de autostrăzi, căi ferate, spitale şi şcoli care vor rămâne în foile din care a citit Orban. Ce nu înţeleg Iohannis – Orban şi PNL este că economia are nevoie de capital ACUM şi nu poate aştepta până în 2021, 2025 sau 2030!!! Întreprinderile au nevoie de bani acum şi nu peste un an sau doi când speră ei că o să ia banii de la UE”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE este de părere că IMM INVEST este crucea pe care Iohannis şi Orban o pun la capul întreprinderilor mici şi mijlocii româneşti

„Vorbesc de investiţii de miliarde în extinderea reţelei de gaze naturale fără să aibă habar că în comunele unde a ajuns reţeaua de gaze oamenii nu se branşează din lipsă de bani. IMM INVEST este crucea pe care Iohannis şi Orban o pun la capul întreprinderilor mici şi mijlocii româneşti. Au lăsat băncile să decidă cine primeşte şi cine nu, nu au impus criterii clare de atribuire a împrumuturilor, au exclus tocmai companiile afectate de criză, au dat o garanţie guvernamentală care nu valorează nimic în faţa băncilor. Spectacolul de ieri nu a avut nici o măsură cu adevărat liberală. Nici o măsură care să atingă economia reală. Doar distribuţie de bani din pixul guvernanţilor. Cel mai probabil către firme prietene”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu.

Tot potrivit lui Tăriceanu, PNL va onora un singur set de promisiuni, mai exact cele cu iz populist, legate de pachetele alimentare și cele destinate igienei personale.

„Din toate aceste promisiuni nu se vor întâmpla decât aşa zisele măsuri de protecţie socială: pachete alimentare şi de igienă personală pentru persoane vulnerabile, masă caldă pentru pensionari şi bani pentru elevi. Pentru că atâta ştiu ei, să cumpere voturi! Aşa au făcut şi cu mass media, aşa încearcă să facă şi cu cei pe care i-au lăsat să iasă din case 2 ore pe zi”, a explicat Tăriceanu.

Soluțiile lui Tăriceanu

„a. Lăsăţi economia să funcţioneze!

b. Furaţi mai puţîn şi o să fie bani!

c. Măriţi pensiile şi alocaţiile conform legii şi o să aveţi combustibilul care vă ţine în viaţă economia reală!

d. Refaceţi IMM INVEST pentru întreprinderi nu pentru bănci!

e. Nu mai staţi până în 2023 după banii europeni, ci folosiţi-i acum drept garanţie pentru împrumuturi care să intre în acest an în economie!

f. Deschideţi de-adevăratelea, şi nu doar în scop de propagandă, marile şantiere de infrastructură!

g. Deschideţi spitalele pentru toţi bolnavii! Găşiţi o soluţie pentru bolnavii asimptomatici pentru a elibera sistemul medical de cei infectaţi dar care nu au nevoie de tratament ci doar de supraveghere.

Gândiţi soluţii care să ajute cu adevărat românii şi nu doar soluţii propagandistice!”, mai spune Tăriceanu.

Citește și: Administrația Penitenciarelor l-a pensionat pe Liviu Dragnea

#News