Trei tineri arestați, după ce au ucis și mâncat o lebădă

Unul dintre suspecţi a spus că plănuiau să crească puii ca animale de companie.

Trei adolescenți au fost arestați în Syracuse, New York, după ce au ucis și au mâncat o lebădă. Tinerii i-au furat și puii, pe care voiau să îi țină „ca animale de companie”. O lebădă adultă pe nume Faye, îndrăgită de localnicii din suburbia Manlius, și cei patru pui ai ei au fost daţi dispăruţi luni din iazul cu lebede, a declarat poliţia locală, potrivit digi24.ro.

Marţi, autorităţile au primit indicii că doi dintre pui se aflau la un magazin dintr-un oraş din apropiere, unde lucra unul dintre suspecţi, a declarat şeful poliţiei din Manlius, Tina Stanton, într-o conferinţă de presă de miercuri.

Mai multe informaţii au condus apoi poliţia într-o a doua locaţie unde au fost găsiţi şi ceilalţi pui, a spus Stanton. Cei trei prieteni, elevi la același liceu, au sărit peste gardul din jurul iazului cu lebede în timpul nopţii. Doi dintre suspecţi au prins-o pe Faye şi au ucis-o la iaz.

”Familia şi prietenii au consumat apoi lebăda”, au relatat reprezentanţii poliţiei din Manlius. Adolescenţii nu erau conştienţi de semnificaţia lui Faye pentru comunitate şi au crezut că au vânat o „răță foarte mare”, conform anchetatorilor.

Unul dintre suspecţi a mai spus că plănuiau să crească puii ca animale de companie.

 Perechea lui Faye, Manny, tatăl puilor, va fi, de asemenea, îndepărtat din iaz, fiind  îngrijorări că el ar putea deveni „agresiv” după uciderea lui Faye şi ar putea face rău puilor. Vânătoarea de lebede este legală în anumite state, dar nu şi în New York, potrivit Departamentului pentru Conservarea Mediului din New York. Cei trei tineri, care au 16, 17 şi 18 ani, se confruntă cu mai multe acuzaţii, inclusiv furt, vandalism și intrarea prin efracţie. Cei trei suspecţi s-au predat poliţiei marţi.

Autobuz cu pasageri, implicat într-un accident în județul Timiș