Daniel Florea
Daniel Florea

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, a profitat de nebunia generată de coronavirus pentru a numi noi directori la vârful instituțiilor de utilitate publică aflate în subordinea Consiliului Local. Până aici, nimic ieșit din comun. Doar că aceste numiri nu sunt întâmplătoare. Toți directorii numiți și promovați de Daniel Florea fie îi sunt prieteni și vechi colaboratori, fie sunt susținuți de primar.

Florea i-a dat afară pe oamenii lui Vanghelie

Astfel, Adriana Dan a fost numită, recent, la conducerea Administrației Piețelor din Sector 5. E din Constanța, la fel ca Daniel Florea. Înaintea lui Dan a fost omul lui Marian Vanghelie, Paul Lăzărescu.

Urmează Mair Amza, care s-a trezit, recent, șeful Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5. Este de origine tătărească și e din Eforie (județul Constanța). Amza i-a luat locul Florentinei Popescu, evident, o apropiată a lui Marian Vanghelie.

La Direcția de infrastructură edilitară, director este Lucian Bogza, adus tot datorită pilelor lui Daniel Florea.

Pile și relații

Cert este că primarul Daniel Florea și-a făcut scut împotriva adversarilor politici cu ajutorul relațiilor și nepotismelor. Cei mai mulți dintre cei puși în funcții de conducere în structurile Primăriei S5 sunt, de regulă, veniți pe o filieră polițistă sau sunt pensionari din Poliție. De altfel, viceprimarul S5 este Marian Țigănuș, fost milițian suspectat de favorizarea clanului interlop Cămătaru (și nu numai), fiind anchetat pentru asta, scrie podul.ro.

Daniel Florea încearcă să țină cu dinții de fotoliul de primar, dând la o parte oamenii care i-au jurat credință lui Marian Vanghelie. Gurile rele spun că fostul primar al Sectorului 5 îi pregătește o surpriză fatală lui Florea, prin finul său, Cătălin Stochiță, pus să „fure” din procentele actualului primar.

#NEWS