Cozmin Gușă - foto Realitatea.net

Fostul mogul de televiziune-actual mogul din umbră, Cozmin Gușă, ne vorbește despre afaceri, afaceriști și băieți deștepti. Și ne mai vorbește și despre cum, la un moment dat, a salvat el CEC-ul din ghearele hapsâne ale ungurilor bancheri, blocându-i eforturile lui Verestoy Atilla. O fi, n-o fi adevărată povestea lui Gușă, cert este că atunci când vorbim despre „mărturisirile” acestuia, recunosc că mi se ridică sprânceana stângă. Nu neaparat în legătură cu dorința băncii ungurești de-a prelua CEC Bank, ci mai de grabă în ceea ce privește actele sale de eroism.

”Cuplul Catu si Isar / Pun pe jar mediul bancar!

„Operatiunea CEC”

Prin 2005, am reusit sa-l blochez pe Verestoy Atilla in incercarea lui de a vinde CEC-ul ungurilor de la OTP Bank, care Verestoy aproape il „impachetase” pe Calin Popescu Tariceanu, care era prim ministru atunci.

Probabil in virtutea actiunii mele de-acum 15 ani, oameni interesati de soarta CEC-ului au inceput sa-mi sopteasca de cateva saptamani ca se pregateste un „matrapazlac”, pus la cale de Lucian Isar, in complicitate cu Florin Catu! Cine e Florin Catu stim, ce nu se stia era despre reluarea „colaborarii reciproc-avantajoase” cu vechiul sau partener Isar. Cine este Lucian Isar, inafara calitatii de sot al Alinei Gorghiu (care merge des la Cotroceni, dar nu in vizita la Klausica ) ?! Lucica este si reprezentantul Romaniei la BERD, pus in functie chiar de catre Lucovid, care nu-si dorea asta dar avea presiuni din mai multe zone sa-l numeasca pe Isar.

Ei bine, in urma unor informatii confirmate zilele trecute, a devenit cert ca Isar si Catu pregatesc cesiunea a cca 20% din actiunile CEC catre BERD, iar asta doar ca prima parte a planului. A doua etapa prevede intrarea si a altor actionari STRAINI, urmarindu-se de fapt preluarea controlului asupra CEC de catre un „cartel” neautohton”!

Nu o sa teoretizez aici importanta unei banci ca CEC-ul in implementarea unor strategii ale statului roman, mai ales in vremuri de criza (!), este limpede oricum ca operatiunea pusa la cale este GRAVISSIMA.

Klausica, Lucovideee, Marceleee (Ciolacu, nu Vela!), ce-aveti de comentat?! Ca de dat socoteala, nu va banuiesc capabili …”, scrie Cozmin Gușă.

Citește și: Cu vorbe mari, de supererou, Ponta trimite scrisori deschise

#News