Gabriel Oprea, foto: Facebook

Gabriel Oprea se declară rezervat atunci când vorbește despre planul de amenzi. Ce-i drept, umblă o vorbă prin sat care spune că politiștii ar amenda în anumite cazuri doar pentru că trebuie să-și atingă targetul de amenzi. Informație pe care Gabriel Oprea nu o crede veridică, din simplul fapt că o astfel de practică ar fi ilegală.

„Nu cred într-un plan cincinal sau intrecere socialista cu aceste amenzi. Dacă ar fi așa, ar fi total ilegal, ar fi un abuz. Să nu uităm de unde am plecat. Am plecat de la o pandemie, de la o situație excepțională, de la ceva pentru care nu am fost pregătiți, pe plan mondial, nimeni. Eu știu foarte clar că în această stare excepțională toți, poliție, conducere, guvern, știu că suntem oameni”, a comentat fostul vicepremier pentru securitate națională la Realitatea PLUS.

Gabriel Oprea: „Oameni buni, mai mult ca oricând în această perioadă, în această stare excepțională trebuie sa fim echilibrati, profesionisti, trebuie să creăm o empatie

„Știu ca la nivelul Poliției, a Armatei din Ministerul de Interne, jandarmi, pompieri, s-a vorbit foarte clar: Oameni buni, mai mult ca oricând în această perioadă, în această stare excepțională trebuie sa fim echilibrati, profesionisti, trebuie să creăm o empatie, e nervozitate, lumea supărată, mor oameni. O empatie pentru batrani, copii, femei, dar trebuie în același timp sa aratam fermitate față de clanuri sau cei care sfidează legea in mod violent. Nu cred, o spun cu convingere, nu cred că există un plan, un ordin pentru a da amenzi. Să discutăm omenește. Știti foarte bine ca nu prea s-a respectat sau foarte multi cetateni nu au respectat aceste restricții. Care e prețul? Mor oameni, copiii noștri, familiile noastre! Aici nu este vorba de orice altceva decât de viață!”, a explicat Gabriel Oprea, în intervenția sa telefonică la Realitatea PLUS.

Citește și: Tudorache, apel la Iohannis, Orban și Vela: STOP amenzilor aberante!

#News