Focuri de armă trase la frontiera de la Sighetu Marmației

S-a acționat pentru reţinerea unui cetăţean ucrainean suspectat de contrabandă cu ţigări

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au folosit armamentul din dotare, în noaptea de miercuri spre joi, în apropierea râului Tisa, pentru prinderea unui cetăţean ucrainean suspectat de contrabandă cu ţigări. Bărbatul a fost reţinut, 6.000 de pachete cu ţigări fiind confiscate, potrivit g4media.ro.

 Poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii Lunca la Tisa, patru persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul ţării.

„Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean. Întrucât cei în cauză au ignorat somaţiile verbale, în vederea reţinerii persoanelor implicate, s-au tras 2 focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale. Astfel, un bărbat (îmbrăcat în costum de neopren) a fost reţinut, iar ceilalţi trei au sărit în apa râului Tisa, ajungând pe teritoriul statului vecin”, a transmis Poliţia de Frontieră.

Poliţia de Frontiera a precizat că imediat au fost anunţate autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

 La faţa locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 8 colete cu ţigări, care au fost transportate la sediul instituţiei, împreună cu bărbatul reţinut, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 20 de ani, în vederea continuării cercetărilor.  „În urma inventarierii baxurilor cu ţigări, s-a constatat că acestea conţin 5.998 pachete ţigări, de provenienţă Duty-Free, în valoare de aproximativ 70.200 lei”, a mai precizat Poliţia de Frontieră. Autorităţile au deschis un dosar de cercetare penală pentru contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de ţigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

Facilități pentru călătorii CFR care cumpără bilete online