Rectorul Universității București a decis: cei 45 de studenți vor fi exmatriculați

„Dovezile care stau la baza deciziilor arată, fără niciun dubiu, că studenții în cauză au încălcat în mod evident și în mod repetat, la mai multe examene din sesiune, regulamentele facultății și ale universității”, a spus Marian Preda, rectorul UB

Rectorul Universității București, Marian Preda, a dat undă verde propunerii de exmatriculare a celor 45 de studenți de la Facultatea de Drept care ar fi fraudat un examen, după cum anunța redacția noastră cu puțin timp în urmă, după ce EduPedu.ro scotea acest caz la lumină: „Pentru fraudarea examenelor nu există decât o singură sancțiune, și anume: exmatricularea”, a declarat rectorul, potrivit Mediafax.

„În calitate de Rector al Universității din București, validez propunerea de exmatriculare, ca urmare a fraudei constatate cu o largă majoritate de Consiliul Facultății de Drept. Menționez că, în luarea deciziei, Consiliul Facultății de Drept a aplicat Regulamentul actual al facultății, care spune clar că, pentru fraudarea examenelor, nu există decât o singură sancțiune, și anume: exmatricularea”, a mai spus Marian Preda, conform sursei citate.

Rectorul a mai spus că ar fi analizat în detaliu propunerea de exmatriculare inițiată de Consiliul Facultății de Drept, pe care ar fi discutat-o și cu prorectorii, înainte ca această decizie drastică să fie luată.

Rectorul își motivează decizia: „cu atât mai mult cu cât actualii studenți ai Facultății de Drept sunt cei care vor înfăptui justiția în viitor”

„Am discutat cu conducerea facultății, am citit memoriul studenților în discuție și i-am ascultat si pe cei doi dintre ei, care mi-au solicitat acest lucru. Dovezile care stau la baza deciziilor arată, fără niciun dubiu, că studenții în cauză au încălcat în mod evident și în mod repetat, la mai multe examene din sesiune, regulamentele facultății și ale universității. Avem și mărturii ale studenților care au recunoscut, în cadrul discuțiilor avute cu reprezentanții facultății, că au fraudat examenele. În consecință, Consiliul Facultății de Drept, format din cei mai reputați specialiști în drept de la nivel național, a votat cu o largă majoritate pentru propunerea de exmatriculare”, adaugă Preda.

Reamintim că publicația Edupedu.ro a publicat săptămâna trecută o informație potrivit căreia mai mulți studenți din anul I de la Facultatea de Drept a Universității din București au fost propuși pentru exmatriculare, pe motiv că ar fi participat la fraudare a mai multor examene: „Sunt două grupuri alcătuite de studenți din anul I unde rezolvau în comun subiectele, existau schimburi și chiar filmulețe în care unii studenți explicau metode de copiere și cum să își așeze ecranele astfel încât să aibă acces la o sursă de inspirație”, se menționa la momentul respectiv.

Citește și: Facultatea de Drept din București, în mijlocul unui scandal. 49 de studenți, propuși pentru exmatriculare