Mihai Chirica / Foto: Facebook

Mihai Chirica a stârnit tot felul de controverse de când i s-a anunțat migrația în PNL. Liberalii nu l-au vrut, au protestat, au întins bannere mari cât o zi de post, poate-poate s-o răzgândi Orban. „Un primar de la PSD pentru PNL? Niciodată!” Și-au spus ei, probabil speriați de faptul că s-ar putea să le ia Chirica fața. „Ce, nu erau oameni bun și-n partid, trebuia să aducem unul de la PSD?”, Poate că erau, dar nu la fel de cunoscuți în Iași ca acesta. Iar dacă este să fi învățat ceva despre alegeri este că un necunoscut nu va fi niciodată votat de către alegători. Oamenii au nevoie să știe cu cine votează, fie el rău sau bun.

Cu toate astea, Ludovic Orban a rămas ferm pe poziție și nu s-a dezis de Mihai Chirica, în ciuda nemulțumirilor colegilor de partid.

„Există discuţii, am văzut că a apărut un potop de fake news-uri legate de Chirica. Chirica nu mai e membru PSD de după Ordonanţa 13. (…) Chirica nu a avut legătură cu PSD, a fost chiar un critic aspru al PSD. Din cauza acestui război cu Chirica guvernele PSD nu au făcut aproape nimic pentru Iaşi”, a declarat Ludovic Orban duminică, la B1 Tv, potrivit news.ro.

O strategie de imagine marca PNL

Se pare că cei de la PNL au învățat în sfârșit cum să facă și ce să facă. Nicușor Dan pentru București, Mihai Chirica pentru Iași – personaje cunoscute, iubite sau urâte, care pot reprezenta partidul la alegerile locale tocmai pentru lumea le cunoaște.

Cotroversele din spatele lui Mihai Chirica

Principala problema aparentă a lui Chirica este reprezentată de faptul că inițial a câștigat alegerile din Iași cu PSD. Însă, ceea ce nu vrea nimeni să-și mai amintească este faptul că același Chirica s-a retras din PSD în 2017, tocmai pentru că a început să solidarizeze cu protestele de stradă. Începând cu anul mai devreme menționat, acesta a devenit primar independent, distanțându-se de politicile lui Liviu Dragnea și de celebra OUG 13.

„În declaraţiile publice ale lui Chirica nu o să vezi decât o dispută cu PSD. Nu e pesedist”, a adăugat Ludovic Orban.

Citește și: Cui i-e frică de Mihai Chirica?

#News