Ludovic girează pentru Nicușor. 99% șanse să devină primar
Nicușor Dan

Ludovic Orban se simte încrezător

Cu toate că venirea lui Nicușor Dan în imediata apropiere a PNL a stârnit tot atât de multe controverse cum a stârnit și apropierea lui Mihai Chirica, Ludovic Orban merge la risc. Un risc asumat, până la urmă. Nu de alta, dar dacă în cazul lui Chirica vorbim despre nemulțumiri interne, în cazul lui Nicușor Dan avem parte de altfel de riscuri, riscuri ce implică delimitarea lui Dan de PNL odată ce-a câștigat alegerile, caz în care le câștigă – firește. Pare un scenariu SF, însă în politică ni s-a dovedit că se poate întâmpla orice, oricând.

Cât despre șansele pe care acesta le are pentru a „fura” Primăria Municipiului București de sub nasul Gabrielei Firea? 99%, spune Ludovic Orban. Un scor optimist cu care Orban se laudă, cu toate că, repet, Nicușor Dan a refuzat să se înscrie în PNL, bașca, e susținut și de USR, fostul său partid de suflet, pe care l-a și înființat, de altfel.

„După părerea mea are 99 la sută şansa de a câştiga şi am să vă spun de ce: PNL-ul la ora actuală e umăr la umăr cu PSD-ul în Bucureşti. (…) Eu am ţinut cont de următorul lucru: Nicuşor Dan a fost subiectul unei decizii de desemnare la nivelul USR Bucureşti şi el a câştigat. El este desemnat de cei din USR, e adevărat ca independent, şi aici am apreciat că vrea să rămână independent. Aici a avut o atitudine corectă, firească într-o astfel de situaţie. Susţinerea lui Nicuşor Dan ne dă o garanţie a susţinerii USR-ului din Bucureşti. Nu ştiu ce va face Cioloş, Cioloş, e mai mult la Bruxelles. Decisivă e susţinerea PNL, atât timp cât USR Bucureşti îl vor sprijini pe Nicuşor Dan”, a afirmat Ludovic Orban duminică seară, la un post de televiune.

Citește și: Mihai Chirica, apărat de Ludovic Orban în fața PNL-iștilor nemulțumiți

PNL, Umăr la umăr cu PSD?

În opinia premierului demis, Ludovic Orban, la momentul actual, PNL-ul ar fi umăr la umăr cu Gabriela Firea. Noi am dori să îl corectăm pe domnul Orban. Nu PNL-ul este umăr la umăr cu PSD, ci Nicușor Dan. Iar toată această poveste de dragoste s-ar putea sparge cu ușurință, exact ca un balon de săpun. Chiar și așa, strategia de imagine este una bună, chit că e una pe termen scurt, fără garanții palpabile.

#News