Traian Basescu / foto: Facebook

Guvernul Chiț – sau cum să faci miștouri reușite dacă ești în clasa a III-a

Nu știm exact care este frecvența cu care „duhul marinarului vesel și ușor abțiguit” iese din Băsescu, însă, odată la câteva zile, acesta ține morțiș să-și dea cu părerea ba despre una, ba despre alta, exact ca pe-o scenă de stand-up comendy, cum am mai zis, de altfel, și cu alte ocazii. Și nu, nu e prima oară când Băse spune lucruri trasnite despre Florin Cîțu.

Cîțu e candidatul perfect pentru o rubrică de miștocăreli marca Băsescu: n-o să devină niciodată premier cu acte-n regulă pentru că planurile sunt altele. În plus, nici în alte condiții situația n-ar fi diferită. Omul e suficient de antipatizat de către parlamentarii PSD pentru a nu trece pe sub furcile caudine ale acestora, anticipate sau nu. Și cum să te cheme, „dom-nu-le”, Cîțu? Ei, iată că nu toți au norocul dumneavoastră, domnule Traian Băsescu!

Citește și: Ludovic îl laudă pe Cîțu: cunoaște problematica guvernării

Băsescu nu crede în Cîțu și nici în alegerile anticipate

„Dacă vor alegeri anticipate, vor respinge guvernul, dacă nu vor, soluția este să le voteze guvernul. Eu aș fi cinic, aș vota guvernul. Liberalii nu vor vota guvernul pentru că ei vor anticipate.

Eu am plecat de la bun început cu ideea că șansele de anticipate sunt 10%. Îmi mențin ideea. Sunt 460 de parlamentari cu drept de pensie și vor pierde acest drept dacă li se întrerupe mandatul. Pierd pensiile, cum îi vedeți scurtându-și mandatul? Nu cred că vor reuși să realizeze anticipatele în condițiile astea.

A, dacă se instalează mâine guvernul Chiț, Cîț… Cîțu și dă o ordonanță de urgență că se scurtează mandatul pentru anticipate, poate vor reuși să întrunească cvorum, dar eu cred că nu se va vota Guvernul Cîțu”, a spus Traian Băsescu la Realitatea Plus.

#News