O viață nouă, garantată de evoluția medicală, nu e posibilă doar peste hotare, oricât de mult ne-am ambiționa în pesimism. Știu, spitalele din România încă stau sub semnul întrebării iar toate știrile care conțin subiecte sanitare sunt, de cele mai multe ori, negative. Mai știu că ne plângem că medicii nu-și mai dau interesul, că ”ne pleacă valorile”, că în spitalele din România doar ”se moare” și se intră pe șpagă.

Contrariul a fost demonstrat în Galați și nu, nu sunt suiectivă pentru că e orașul meu natal, dar, cam toate titlurile care conțin numele orașului meu, conțin și: ”tragedie, caz șocant și multe sentințe”.

Vorbim de o o echipă de medici de la Spitalul de Pediatrie „Sf. Ioan” și de o adolescentă de 16 ani care va merge din nou.

Ne explică mai multe dr. Andreea Luca, medic specialist în chirurgie plastică și șefa echipei medicale: „Fata a suferit, pe când avea 11 luni, o arsură prin flacără, soldată cu numeroase complicaţii, cum ar fi lipsa circulaţiei în membrele inferioare, care au dus la amputarea degetelor şi multe grefe de piele. De atunci până în prezent, pacienta a trecut prin 13 operaţii la Bucureşti, însă, cu toate acestea, se deplasa greoi, iar la piciorul stâng, pentru că nu avea călcâi, practic călca pe os şi acolo exista în permanenţă o ulceraţie şi durere”.

Vorbim de o echipă tânără, de o procedură care a putut fi realizată și în România și, cel mai important, de optimism în ceea ce privește Sistemul Medical.

„Suntem o echipă tânără, ne bucurăm că dr. Luca a venit de la Iaşi şi a rămas aici. Ne bucurăm că studenţii de la Medicină vin în practică la noi şi au ce vedea, urmăresc intervenţiile din blocul operator, fac scheme de tratament alături de medicii specialişti şi stau cot la cot cu noi în gărzi. Există speranţă într-un viitor mai bun”, a adăugat și dr. Laura Candussi.

O altă veste bună este că adolescenta de 16 ani a reușit să calce cu piciorul stâng  pentru prima dată în viața ei și asta în doar o săptămână, și, deși va mai suferi câteva grefe de piele, operația a rezolvat complet funcționalitatea piciorului.

Citește și: Noi nereguli în dosarul Pintea, dezvăluite de o jurnalistă celebră

#News