Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, intervine în scandalul momentului legat de recordul maxim de poluare înregistrat pe 1 și 2 martie în București. Tudorache anunţă că a primit de mai multe ori plângeri cu privire la poluarea din Capitală şi că „fără foc nu iese fum”. 

Dan Tudorache intervine în scandalul momentului privind poluarea în Capitală

Mai jos redăm mesajul scris de Dan Tudorache pe Facebook:

„Fără foc, nu iese fum. Nici la propriu.

Mai mulți cetățeni mi-au sesizat faptul că în cursul serii și nopții de duminică, dar și astăzi dimineață (foto este de la ora 7.40) aerul din Sectorul 1, dar și din restul Capitalei, a fost practic de nerespirat, din cauza unui miros persistent de fum.

Citește și Nicușor Dan, plin de regrete că PSD a câștigat alegerile: Am fost toți tâmpiți

Duminică noapte, aerul din București a fost extrem de poluat. Nivelul de PM 2.5 (particule foarte fine în suspensie, care pun în pericol sănătatea cetățenilor, a fost depășit cu 1000%, iar nivelul de PM 10 (particule mai mari, și ele foarte nocive) a fost depășit cu 800%.”, a scris Dan Tudorache pe pagina sa de Facebook. 

Tudorache spune că vecinii lui de sector se plâng mereu

„Nu este primul weekend în care vecinii mei de sector se plâng de mirosul de fum, iar despre cel de ouă clocite nici nu mai amintesc.

Încă o dată cer public Ministerului Mediului să își mobilizeze instituțiile din subordine (Garda Națională de Mediu și Agenția de Protecția Mediului) și să ancheteze serios cauzele acestor valori catastrofale ale indicilor de poluare, în condițiile în care în weekend traficul a fost redus.”, a mai menţionat primarul Sectorului 1. 

#NEWS