Electrolux oprește activitatea la o fabrică de frigidere din Ungaria 

Decizia va afecta aproximativ 650 de locuri de muncă.

Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a anunţat că va opri producţia la fabrica de frigidere la Nyiregyhaza (Ungaria), la începutul anului 2024. Decizia va afecta aproximativ 650 de locuri de muncă. Cel mai mare producător de electrocasnice din Europa a precizat că analizează posibilitatea de a vinde această uzină, potrivit g4media.ro.

Electrolux are 1.250 de angajaţi în Ungaria, dintre care 650 lucrează la uzina de la Nyiregyhaza

. „Direcţia strategică este optimizarea producţiei din punct de vedere al costurilor”, a precizat Electrolux într-un comunicat de presă. Electrolux a precizat că producţia la uzina din Ungaria se va opri la începutul lui 2024. Electrolux, companie care vinde maşini de spălat, frigidere şi aragazuri sub mărcile Electrolux, AEG, Zanussi şi Frigidaire, este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări şi marketing în Bucureşti, precum şi prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deţine 99,52% din acţiuni.

Grupul Electrolux a anunțat dezvoltarea produselor fabricii de la Nyíregyháza și introducerea noii tehnologii a fabricii în septembrie 2019.

La momentul investiției, compania avea ca obiectiv dezvoltarea unei noi linii de produse pentru a crește competitivitatea frigiderelor sale încorporabile și a celor de mari dimensiuni. Investiția locală a făcut parte din cea mai mare investiție globală a Grupului Electrolux în tehnologia de producție, cu o valoare totală de 8 miliarde de coroane suedeze. Electrolux AB este o companie producătoare de electrocasnice din Suedia. Compania este al doilea mare producător mondial de electrocasnice, după Whirlpool. Electrolux este producător de aspiratoare, mașini de spălat, congelatoare și frigidere, iar printre mărcile sale se numără AEG, Zanussi, Eureka și Frigidaire.

Grevă de amploare a profesorilor, funcţionarilor publici şi lucrătorilor feroviari din Marea Britanie