Aplicația Artifact, lansată de fondatorii Instagram

Spre deosebire de Instagram, aplicaţia se concentrează pe articole

. Kevin Systrom şi Mike Krieger, fondatorii Instagram, au anunţat lansarea Artifact, o aplicaţie ce promite „un flux de ştiri personalizat” alimentat de inteligenţa artificială. Într-o postare pe Instagram, Mike Krieger a declarat că el şi Kevin Systrom „au lucrat cu o echipă talentată” timp de mai bine de un an pentru a lansa acest serviciu, potrivit digi24.ro.

Spre deosebire de Instagram, aplicaţia se concentrează pe articole si nu pe fotografii. Artifact va recomanda conţinut pe baza domeniilor de interes ale utilizatorilor şi va permite discuţii cu prietenii, potrivit Platformer, primul site care a anunţat lansarea. 



Un feed principal va afişa articole populare de la organizaţii media mari până la bloggeri mai mici, iar feed-ul unui utilizator va deveni mai personalizat în funcţie de ce articole accesează acesta. Lansarea vine într-un moment de activitate renăscută în lumea social media. În urma tulburărilor şi a incertitudinii de la Twitter sub conducerea noului proprietar Elon Musk, o serie de servicii mai noi au ajutat utilizatorii să primească ştiri şi actualizări personale într-un feed. Platformer spune că Artifact este „un TikTok pentru text” şi, posibil, „chiar un atac surpriză asupra Twitter”. Systrom şi Krieger au creat o firmă axată pe aplicaţiile sociale ale viitorului, iar Artifact este primul produs al acestei companii.

Grevă de amploare a profesorilor, funcţionarilor publici şi lucrătorilor feroviari din Marea Britanie