Un bărbat din Marea Britanie a alergat zilnic anul trecut pentru a aduna un milion de euro

El a alergat 15.330 de km alergați într-un an.

Un britanic şi-a atins, în ultimele ore ale anului care s-a încheiat, obiectivul pe care şi l-a stabilit pentru 2022: să strângă un milion de lire sterline pentru lupta împotriva cancerului, alergând 365 de maratoane în 365 de zile, potrivit digi24.ro.

Gary McKee, în vârstă de 53 de ani, a încheiat sâmbătă, pe o ploaie de iarnă, cel de-al 365-lea maraton al anului în care a alergat în total 15.330 de kilometri.

El a fost primit de o mică mulţime de suporteri, nu departe de locuinţa sa. Tată a trei copii, Gary McKee, care locuieşte în Cleator Moor, în nord-vestul Angliei, şi-a atins însă obiectivul financiar abia câteva ore mai târziu, când a ajuns la suma de un milion de lire sterline (1,13 milioane de euro) în beneficiul asociaţiei Macmillan Cancer Support. Suma continua să crească duminică. „Uau”, a scris el pe Twitter sâmbătă seara. Gary McKee nu se află la prima provocare în beneficiul organizaţiilor caritabile. Anterior, el a traversat Brazilia pe bicicletă, a urcat pe Kilimanjaro, a vâslit pe distanţe echivalente cu Canalul Mânecii, a alergat 100 de maratoane în 100 de zile în 2017 şi apoi a încheiat 110 maratoane în 110 zile în 2021.În timp ce alerga, deseori dimineaţa, înainte de a pleca la muncă la un centru de tratare a deşeurilor nucleare, i s-au alăturat mulţi anonimi sau chiar sportivi, precum antrenorul englez de rugby Kevin Sinfield.

Bărbat reținut de polițiști după ce a luat peste 3000 de euro prin metoda „Accidentul”