Magazinele Lidl s-au redeschis astăzi și și-au reînceput activitatea cu un anunț ecologic: clienții care folosesc pungile puse la dispoziție la raionul de legume-fructe, care erau gratuite până acum, vor plăti 9 bani.

Conform Realitatea, fiecare pungă de plastic pe care consumatorii o vor folosi pentru a-şi ambala legumele sau fructele pe care le vor lua din magazinele LIDL este, de astăzi, contracost.

Lidl introduce taxa pe pungă la raioanele de fructe și legume. Cât veți plăti în plus la cumpărături

Taxa pentru această pungă face parte din campania numită ”Punga Nu, Mersi!”, campanie care acţionează în linie cu strategia REset Plastic a grupului Schwarz.

Conform comunicatului, ”Compania acționează în linie cu strategia REset Plastic a grupului Schwarz, care își propune să diminueze cantitatea de plastic folosită de companie cu cel puțin 20%, până în 2025 și să închidă ciclurile de reciclare”.

Mai mult decât atât, nu este vorba de o campanie care să se aplice doar în cadrul magazinelor Lidl. Respectiva taxă pentru punga de plastic de la raionul de fructe şi legume este deja aplicată în magazine precum Kaufland, Carrefour sau Mega Image.

9 bani pentru protejarea mediului înconjurător

Decizia a fost luată pentru protejarea mediului înconjurător, este o decizie care nu va afecta foarte mult buzunarele românilor, dar va avea ca scop educația în ceea ce privește reciclarea, respectul față de natură și stoparea utilizarării excesive de plastic.

LIDL taxează pungile de plastic din 2 ianuarie. Cât costă o pungă

În același timp, Lidl Romania vine cu recomandări de bun simț, îndemnându-și clienții să cumpere saci de cumpărături reutilizabili pentru a-și transporta fructele și legumele din magazin spre casă.

Citește și: Constanța, „liberă” după 42 de zile

#News