Peste 11 mii de persoane s-au vaccinat împotriva Covid

Vaccinul este de la Pfizer BioNTech

În România, 11.656 de persoane s-au vaccinat de la începutul campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid, din care 1.367 în ultimele 24 de ore, se arată în raportarea Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 26 reacții comune și minore, dintre care: 4 reacții locale cu durere la locul injectării; 22 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie). În ultimele 24 de ore nu a fost înregistrată vreo reacție adversă.

Citește și: De astăzi, românii se pot planifica pentru vaccinarea anti Covid

Altfel, secretarul de stat, Raed Arafat a precizat că pe lângă vaccinurile de la Pfizer BioNTech, România va primi și serul antiCovid dezvoltat de alte companii.

„Semn bun este că au fost vaccinați colegi din prima linie, care au dorit să facă acest lucru. Un semn bun este începutul în care vedem lumina de la capătul tunelului, dar mai e mult până acolo. Trebuie să respectăm regulile până vom ajunge să avem un segment important vaccinat”, a declarat Arafat, la Realitatea Plus.

Referitor la vaccinurile care ar urma să ajungă în țara noastră, pe lângă cele de la Pfizer, Raed Arafat a spus că România va primi serul anti-covid și de la alte companii.

„Cu siguranță vor ajunge și alte vaccinuri. Pe lângă cel de la Pfizer, sunt și altele care se autorizează și Comisia Europeană are contracte cu aceste firme pe anumite cantități. Urmează să vină și alte cantități din partea altor companii”, a mai spus șeful DSU.

Citește și: De astăzi, românii se pot planifica pentru vaccinarea anti Covid

#News