Paradă Militară impresionantă de Ziua Națională a României desfășurată la București 

Peste 2.400 de militari şi specialişti participă, vineri, la parada militară organizată în Piaţa Arcului de Triumf

PARADA 1 DECEMBRIE
PARADA 1 DECEMBRIE SURSA FOTO CAPTURA PAG MAPN

Aproximativ 100.000 de români au fost prezenți în zona Arcului de Triumf pentru a participa la Parada Militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României. Președintele Klaus Iohannis a sosit la ora 11.00 în Piața Arcului de Triumf, fiind întâmpinat de Garda de onoare. Premierul Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, miniștri, parlamentari, reprezentanți ai mai multor instituții publice, membri ai conducerii Armatei sunt prezenți la manifestare. A fost intonat Imnul Național al României. Sunt trase salve de tun, potrivit g4media.ro.

Președintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la baza Arcului de Triumf

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor participă, vineri, la parada militară organizată în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României, potrivit g4media.ro.

La parada militară, care începe la ora 11,00, dispozitivul de defilare al tehnicii militare este alcătuit din circa 150 mijloace tehnice.

În blocul de paradă vor defila aproximativ 250 de militari străini, în cadrul unor detaşamente din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos, precum şi militari din ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României. Militarii străini sunt prezenţi cu 23 de mijloace tehnice. Avioane şi elicoptere vor survola Piaţa Arcului de Triumf la parada de 1 Decembrie.

 O ceremonie militară şi religioasă s-a desfăşurat, vineri, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I cu ocazia Zilei Naţionale a României. Cu această ocazie au fost depuse coroane şi jerbe de flori în memoria celor căzuţi pe câmpul de luptă.

După încheierea ceremoniei oficiale, publicul prezent în Piaţa Arcului de Triumf va putea vizita standuri expoziţionale cu tehnică militară, care vor fi amplasate în zonă până la ora 14,00.

 Sărbătorirea celor 105 de ani de la Marea Unire a provinciilor româneşti într-un singur stat este onorată de militarii români prin ceremonii şi defilări cu personal şi tehnică militară în garnizoanele din ţară în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare. Totodată, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz. În garnizoana Alba Iulia, începând cu ora 14,00, la Monumentul ‘Marii Uniri’ vor fi depuse coroane şi jerbe de flori.

Activitatea este urmată, de la ora 15,00, de ceremonia militară, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918

Vor participa peste 1.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, specialişti de la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Filiala Alba-Iulia a organizaţiei Crucea Roşie Română, cu aproximativ 70 de mijloace tehnice terestre şi aeronave militare. Din dispozitivul de defilare vor face parte militari şi tehnică de luptă din Polonia şi Franţa, care îşi desfăşoară activitatea în ţara noastră, în cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est şi Grupului de luptă al NATO de la Cincu.

Trafic rutier restricţionat pe mai multe artere din București, de 1 Decembrie