Cristian Popescu Piedone: De ziua TA, mamă Românie, îngenunchez, te îmbrățișez și îndrăznesc să te rog să-i ceri lui Dumnezeu, cadou, dacă se poate… poporul TĂU unit și loial de altădată

Cristian Popescu Piedone mărturisește emoționat că își iubește țara foarte mult

Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone pag de FB

Cristian Popescu Piedone a ținut să transmită un mesaj emoționant românilor, cu ocazia Zilei Naționale a României, marcată pe 1 Decembrie. Edilul Sectorului 5 descrie în cuvinte plastice actuală situație a țării și a românilor, mulți din ei fiind nevoiți să plece în străinătate pentru a avea o viață mai bună.

Cristian Popescu Piedone: Mi-a șoptit Ceahlăul, în astă dimineață, că-i mare dor de tine printre pribegii noștri risipiți prin lume, mamă sfântă!

Potrivit lui Cristian Popescu Piedone, 1 decembrie este ziua în care românii încearcă să fie uniți măcar în cuget și simțiri, fiind animați de dragostea de țară .Edilul Sectorului 5 descrie și o situație tristă, și anume faptul că românii sunt obișnuiți să fie toți împreună doar la nunți, după plecarea lăutarilor fiecare plecând pe drumul lui.

„Dunărea noastră cea bătrână, mamă scumpă, mi s-a jelit, mai ieri, că destui dintre juni au… dor de ducă. Știu că le știi pe toate astea, mamă dragă… Știu… Știu că încerci să ne aduni, să ne unești din nou din șes și până-n munți..

. Dar… așa cum bine știi, iubită mamă, obișnuim să fim toți împreună doar la… nunți… Când pleacă lăutarii de la nuntă, mama noastră, ne risipim care încotro, ne lepădăm de țeluri, ne blestemăm la coadă la agheasmă”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

Cristian Popescu Piedone: Știu…Știu că știi bine toate astea, mamă bună…Știu pentru că te văd din ce în ce mai amărâtă și mai plânsă…Ori poate pentru că te simt mereu în suflet și în sânge! Ori pentru că-mi ești blazon și muză și familie!

Cristian Popescu Piedone mărturisește emoționat că își iubește țara foarte mult iar cu ocazia zilei de 1 Decembrie îngenunchează, o îmbrățișează și îl roagă pe Dumnezeu ca poporul român să redevină unit și loial.

Cristian Popescu Piedone : De ziua TA, mamă Românie, îngenunchez, te îmbrățișez și îndrăznesc să te rog să-i ceri lui Dumnezeu, cadou, dacă se poate… poporul TĂU unit și loial de altădată. La mulți ani, mama”

„Ori… poate doar pentru că te iubesc! De ziua TA, mamă Românie, privit de sus, de jos și de oriunde… acesta-i peisajul pe harta dumitale… Nici nu mai ninge ca altădată… Nici nu mai plouă ca altădată… Și nici speranța nu mai e vioaie ca altădată.. De ziua TA, mamă Românie, îngenunchez, te îmbrățisez și îndrăznesc să te rog să-i ceri lui Dumnezeu, cadou, dacă se poate… poporul TĂU unit și loial de altădată. La mulți ani, mama”, este mesajul lui Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone: Pe ai noștri bunici din comunitatea Sectorului 5 îi onorăm cu SĂNĂTATE și-o vacanță binemeritată la stațiunea Amara