Percheziții într-o primărie din Maramureș: primărița-preoteasă bănuită că ar fi furat banii de ajutoare sociale pentru a-i juca la păcănele

Sunt cercetați funcționari care ar fi sustras 90.000 de lei din bani publici

Polițiștii și procurorii din Maramures au efectuat mai multe percheziții și au audiat persoane într-un dosar de delapidare și abuz în serviciu. În dosar sunt cercetați funcționari de la o instituție publică din comuna Șieu, care ar fi sustras 90.000 de lei din bani publici. Vizată de percheziții a fost și primărița comunei, Irina Iusco, care este și preoteasă. Ea a declarat că nu s-a găsit nimic la ea acasă, potrivit digi24.ro.

Potrivit IPJ Maramureș,în cursul anului 2021, trei funcționari din cadrul unei instituții publice din localitatea Șieu, și-ar fi însușit importante sume de bani din fondurile publice

În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate documente ce au legătură cu fapta, fiind efectuate cercetări pentru recuperarea prejudiciului cauzat, acesta fiind estimat la valoarea de 90.000 lei, au mai comunicat oamenii legii.


„Ieri, 30 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară și două mandate de aducere a persoanelor vizate de anchetă, pentru probarea activităţii infracţionale cercetate într-un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de delapidare și abuz în serviciu.”, a anunțat Poliția Maramureș.


Printre cei vizați de percheziții s-a numărat și primărița-preoteasă a comunei, Irina Iusco, care a precizat pe pagina ei de Facebook că la percheziții nu s-a descoperit nimic

„În urma unei reclamații, ieri am avut percheziție la domiciliu meu, de unde nu s-a ridicat nimic incriminator (pentru că nu există). Ulterior s-a făcut percheziție în primărie, unde s-au ridicat unele documente, urmând să se facă cercetări”, a scris ea.
Anchetatorii o suspectează pe Irina Iusco că ar fi sustras banii unor beneficiari de ajutoare sociale. Ea ar semnat  fals statele de plată, spunându-le benficiarilor reali că nu le-au putut primi pentru că nu îndeplineau condițiile.
Mai mult, ar există localnici în comună care susțin că primărița ar fi jucat banii la păcănele, spunând că există și înregistrări cu ea în sala de jocuri de noroc.

Consilierii generali lasă oamenii pe drumuri fix în pragul iernii! ”…mergeți, doamnă, la televiziuni!”