Foto: Silviu Matei

Un incendiu puternic s-a produs marți seara, în curtea Spitalului Nicolae Robănescu, în strada D. Minca din Capitală, după ce un transformator a explodat, 110 copii fiind transferați la spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Maria S. Curie”. Șeful DSU, Raed Arafat transmite că nimeni nu a fost rănit și copiii au fost evacuați în siguranță.Incendiul s-a produs la un transformator, după ce ar fi avut loc o explozie., potrivit g4media.ro.

Directorul medical al Spitalului, Andrada Mirea, a relatat că a avut loc o pană de curent, apoi, când energia a revenit, transformatorul care era nou a explodat și a izbucnit incendiul.

Focul s-a propagat și la două autoturisme din strada D. Minca. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că toți copiii sunt distribuiți pe secțiile Spitalului „Maria S. Curie”. „Sunt copii cu diferite forme de handicap sau boli grave, impactul emoțional e foarte mare..ma bucur ca nu exista victime. E ciudat cum a explodat transformatorul care nu era vechi..era nou..în momentul în care a fost alimentata zona cu energie, pentru că a fost o pana  de curent apoi spitalul a trecut pe generator și s a produs explozia”, a explicat ministrul Sănătății Alexandru Rafila, Au acționat  un număr de 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, decarcerarea, detașamentul special de salvatori, CBRN, autospecială cu azot și 2 ambulante SMURD.

„Incendiul s-a manifestat cu flacără violentă și degajări de fum, în acest moment acționăm pentru localizarea acestuia și limitarea propagării la spital. Spitalul a fost evacuat inclusiv copiii, aceștia au fost transferați la Marie Curie”, se precizează în comunicatul ISU.

Sănătății a comunicat că în urma incidentului care a dus la explozia unui generator la Spitalul de copii Robănescu nu s-au înregistrat victime.Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranta copiilor internați, a aparținătorilor acestora.  Operațiunea s-a desfășurat sub coordoarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv. Ministrul Sănătății este in legătură permanenta cu conducerile celor doua spitale pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgente pana la rezolvarea situației. Vom reveni cu alte detalii mâine dimineață”, a transmis Ministerul Sănătății. MAE, atenționare de călătorie în Grecia