Proiectil neexplodat, îngropat din Al Doilea Război Mondial, descoperit într-un mormânt din Giurgiu

Bărbatul care săpa goapa a observat obiectul respectiv

Un bărbat care săpa o groapă într-un cimitir din localitatea Chiriacu, Giurgiu, a dat peste un proiectil exploziv, din Al Doilea Război Mondial.
Pregătirea unui loc de veci în cimitirul din localitatea Chiriacu a scos la suprafață un proiectil exploziv, potrivit digi24.ro.

Bărbatul care săpa goapa a observat obiectul respectiv, iar în acel moment și-a dat seama că poate fi vorba despre muniție neexplodată și a cerut ajutor. 

Cazul a fost sesizat marți seară, iar la fața locului s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu și un echipaj de Poliție. În urma verificărilor efectuate, specialiștii ISU au stabilit că este vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 75 mm. Muniția, care provine din cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă.

 ISU atrage atenția că muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare

. Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii. Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.