Eugen Teodorovici

Fostul ministru al Finanțelor și opozantul lui Marcel Ciolacu la funcția de președinte al Partidului Social Democrat, Eugen Teodorovici, nu a ratat ocazia de a-l critica pe actualul lider interimar al PSD, Marcel Ciolacu, pentru că la propus pe Vasile Dîncu pentru funcția de președinte al Consiliului Național al social-democraților.

Imediat după ședința CexN a PSD, Marcel Ciolacu a declarat că propunerea lui Vasile Dîncu în fruntea Consiliului Național i-a aparținut, iar colegii săi din partid au susținut această propunere prin votul de învestitură acordat. Problema este că alegerea sociologului a fost făcută cu încălcarea Statutului partidului. Eugen Orlando Teodorovici este al doilea politician, după Ilan Laufer, care sesizează acest lucru.

„Domnul #VasileDâncu a fost ales „președinte” interimar al Consiliului Național al #PSD! Sper că această alegere este rezultatul unei proceduri corecte și transparente și în conformitate cu prevederile STATUTULUI PSD, în condițiile în care actuala conducere interimară a partidului reprezintă ea însăși un exemplu de încălcare flagrantă a acestuia. #MarcelCiolacu declară mândru că a fost propunerea sa. Așa dă bine pentru el în calitate de „președinte” interimar.

Dar care este, oare, miza reală pentru care un profesionist de talia domnului Dâncu a acceptat o astfel de rugăminte din partea actualei „conduceri” interimare nelegitime a partidului, mai ales în situația în care PSD-ul aflat în opozitie a reușit „performanța” de a scădea în sondaje într-o guvernare așa-zis liberală care și-a atins deja nivelul maxim de incompetență în ceea ce priveste gestionarea crizei medicale și, cel mai grav, a economiei naționale⁉️

Alegerea domnului Dâncu într-o poziție din care s-ar putea pune bazele reformei celui mai important partid politic socialist din România obligă la asumarea unui OBIECTIV important la #alegerilelocale (chiar dacă Marcel Ciolacu a declarat că scorul o să fie cu cifra 3 în față, părerea unanimă a partidului este că obiectivul trebuie stabilit prin comparație cu scorul de la ultimele alegeri locale din 2016) și la #alegerileparlamentare (de minim 40%).

Acestea, cred eu, trebuie să fie țintele PSD. M-aș bucura ca scorul excelent, obținut la alegerile parlamentare din 2016, ce au urmat guvernului tehnocrat (de tristă amintire!) în care domnul Dâncu a ocupat funcția de vice-premier și ministru al dezvoltării, să fie cel puțin atins la alegerile ce vor urma.

Cu siguranță, alegerea unui profesionist de talia domnului Dâncu în această funcție, crește mult AȘTEPTĂRILE, nu doar ale membrilor PSD, ci ale tuturor celor care se simt dezamăgiți și trădați de #Iohannis și guvernarea liberală, așteptări legate de o #SCHIMBARE a mentalității, a atitudinii față de respectarea Statutului partidului, a dorinței de a lupta (nu în interiorul partidului, ci cu cei care doresc dispariția PSD!) și, nu în ultimul rând, a aspirațiilor atât de modeste ale actualei „conduceri” interimare a PSD‼️”, a scris Eugen Teodorovici, pe Facebook.

Reacția lui Teodorovici vine și pe fondul anunțului făcut de Marcel Ciolacu vis a vis de Congresul PSD, ocazie cu care vor avea loc și alegerile pentru funcția de președinte al social-democraților. PSD a demarat procedurile interne pentru organizarea congresului, iar data propusă este 22 august. Candidați pentru funcția supremă în PSD sunt actualul șef interimar, Marcel Ciolacu (sprijinit de noul președinte interimar al Consiliului Național, Vasile Dîncu) și Eugen Orlando Teodorovici, susținut de fostul premier Viorica Dăncilă.

Citește și: Congresul PSD ar putea avea loc în 22 august (online), moțiunea va fi depusă în 14

HashtagNews.ro