Vlad Voiculescu / Foto: Facebook

Candidatul independent, susținut de PNL și USR la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, și-a reafirmat intenția de a-l numi pe Vlad Voiculescu în funcția de viceprimar al Bucureștiului, în cazul unui succes în fața actualului Primar General Gabriela Firea. Conform protocolului semnat de reprezentanții PNL și USR PLUS, Vlad Voiculescu va fi însărcinat cu atribuții în sănătate, educație și asistența socială.

Nicușor Dan a anunțat încă de la sfârșitul lunii februarie că în cazul în care va cîștiga alegerile locale îl vrea pe Vlad Voiculescu în echipa lui. Pe parcursul negocierilor dintre USR PLUS și PNL, Voiculescu (liderul PLUS București) ar fi cerut ca și viceprimarii sectoarelor 5 și 6 să fie tot reprezentanți ai formațiunii pe care o reprezintă. În vârstă de 37 de ani, Vlad Voiculescu este de profesie economist și a fost ministrul Sănătății în Guvernul Dacian Cioloș.

Dacă va ajunge viceprimar al Capitalei, Vlad Voiculescu va gestiona rețeaua de spitale a primăriei, dar și activitățile legate de calitatea vieții, urmând să propună proiecte noi de investii în sănătate, mediu, centre pentru vârstnici, centre pentru copii, sport și agrement. În privința educația, rolul lui Voiculescu va fi acela de a gestiona și școlile speciale, activitatea de învățarea continuă pentru adulți și dezvoltarea de competențe digitale.

Citește și: Clotilde Armand a uitat să ceară autorizație pentru amplasarea unui banner electoral și trece la amenințări

HashtagNews.ro