Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Iulian Stana, reacționează fix ca autoritățile luate prin surprindere de ninsoarea din decembrie: nu înțelege ce se întâmplă. Iar dacă lupta e ceva mai simplă cu ninsorile și zăpezile, Iulian nu prea poate lupta cu aglomerația de mașini și cu ”iubitorii” de natură:

”Coloanele de mașini pe marginea drumului au fost o situație oarecum controlată.

Acolo, Administrația Parcului Bucegi, cu Jandarmeria montană și poliția locală au încercat să dirijeze turiștii, să nu intre foarte mulți în parc, iar mașinile să rămână doar pe marginea drumului.

Au fost mii de turiști, cu sute de mașini, încercăm să îi controlăm și să îi educăm cum se face vizita în natură.

Nu ne-am așteptat să fie atât de multă lume.

A trebuit să găsim o soluție care să ne permită să protejăm aria naturală, dar și ca toți acești turiști să parcheze. Pentru platoul Bucegi s-a găsit o soluție de compromis.

Pentru a preveni astfel de situații vom spori oamenii din teren și vom găsi, cu jandarmeria montană, cea mai bună soluție. Vor fi aduse în această zonă resurse din altă parte a parcului, pentru a debloca astfel de situații.”, a declarat la Digi24 Iulian Stana.

Eu nu am vreo legătură cu Ministerul Mediului. Nu mă numesc nici Iulian și nu mă laud cu studii în domeniu. Și, totuși, am anticipat ambuteiajul din Bucegi. Așa cum am anticipat traficul infernal spre mare.

Românul nu gândește foarte logic. E parte consistentă din aglomerație, dar se plânge fix de aglomerație. Românul se așază la coadă, dar se plânge de coadă. Românul aruncă mizeria, pentru a se plânge de mizerie, după.

Imaginile cu aglomerația de mașini de pe platoul Bucegi au făcut înconjurul internetului. S-a râs, s-a lăsat cu nemulțumiri și s-a acuzat român pe român. S-a rezolvat (cumva) cu o soluție de compromis. Turiștii au fost dirijați ca să nu intre foarte mulți în parc. Cu mașinile parcate pe margine.

Am să fiu finuță și n-am să zic nimic de cum ar trebui mânate turmele de oi. Sau de faptul că transhumanța nu prea mai e la modă. Sau că încă suntem într-o pandemie. Relaxată, dar tot pandemie se cheamă.

Poate că Iulian și-a greșit meseria. Poate chiar avem nevoie de un agent de circulație sus, sus, sus, la munte, sus.

Citește și: Tătaru: ”Pe litoral și în Valea Prahovei nu se respectă regulile”

#News

Foto